1, 2 buckle my shoe - ötletes segédanyag angol mondókához

kreatív gyerekangol - One two buckle my shoe angol mondókához ötletes segédanyag Az angoltanulást úgy tudjuk megkönnyíteni a gyermekünk számára, ha minél többször használunk ötletes segédanyagokat, melyek jól demonstrálják a jelentést. Legjobb, ha mi magunk készítünk valami kreatív dolgot az angolozáshoz. Mi legutóbb a One, Two, Buckle My Shoe című ismert angol mondókához készítettünk milton kapocs segítségével forgatható "könyvet", amit a még olvasni nem tudó gyermek is tud egyedül olvasni.

Ez az angol mondóka nagyon egyszerű, leginkább az Egy, megérett a meggy, kettő, csipkebokor vessző kezdetű magyar mondókához hasonlítható, hiszen itt is számok vannak sorban egytől tízig, csak itt párosával, és hozzá csatlakozik egy-egy rímelő sor, csupa hasznos angol kifejezéssel. Ráadásul ez az angol mondóka is nagyon jól elmutogatható.

One, two, buckle my shoe, (becsatoljuk a cipőnket)
Three, four, knock at the door, (kopogtatunk az ajtón)
Five, six, pick up sticks, (botokat szedünk fel a földről)
Seven, eight, lay them straight, (lerakjuk őket szépen sorban)
Nine, ten, a big fat hen. (könyökünk fel-le mozgatásával imitáljuk a nagy kövér tyúkot)

Biztosan a Ti gyerekeitek is nagyon szeretik az olyan kukucskálós mesekönyveket, amikor a könyv lapjai közé egy forgatható kör van rögzítve, és a kicsi gyermek a könyv szélén ezt a kört forgatva maga keresheti meg az egyes oldalakhoz illő ábrát. Ez adta az ötletet ehhez az angol mondókához az alábbi segédanyag elkészítéséhez, melyhez csak papírra, ceruzákra, körzőre, ollóra, és egy darab miltonkapocsra volt szükség. Rövid számolgatás, és szerkesztgetés után ez lett a végeredmény:

One two buckle my shoe - angol mondókához segédanyag

One two buckle my shoe - angol mondókához segédanyag

One two buckle my shoe - angol mondókához segédanyag

One two buckle my shoe - angol mondókához segédanyag

One two buckle my shoe - angol mondókához segédanyag - kreatív gyerekangol

One two buckle my shoe - kreatív gyerekangol

A gyerekek nagyon nagy élvezettel forgatták a könyvet, és már a kicsi is kántálja a számára eddig még ismeretlen angol mondókát.

Ne feledjétek, ezt az angol mondókát a kicsikkel remekül lehet családi kirándulásokon is mondogatni, amikor a gyerekek botokat gyűjtögetnek! :-)

Az iskolás angolosokra pedig holnap további mókázások várnak ezzel az angol mondókával kapcsolatban. :-) Hiszen ők már az első osztály végén járnak, ismerik a betűket, és pár héttel ezelőtt szép lassan elkezdtünk angolul írni és olvasni is.

A haladók pedig akár 20-ig is felmehetnek az alábbi dalt énekelgetve:

Jó szórakozást, jó angolozást kívánok!

Nem szkennelnéd be?


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top