"Super Simple" hónapsorolás :-)

Két nappal ezelőtt mutattam meg Nektek, hogy milyen kreatív időkerék elkészítésével segíthetjük a gyerekeknek a hónapok és az évszakok tanulását angolul, és most itt egy újabb segítség hozzá. A híres Super Simple Songs csapattal ugyanis nagyon egyfelé jár az agyunk, a YouTube-on éppen ma tették közzé a legújabb videójukat miről másról, mint a hónapokról. :-)

A videó a kis csapathoz illően "szuper egyszerű", de nagyon hatásos. Az egyes hónapok kántálása közben ugyanis háttérben éppen az arra a hónapra jellemző dolgot láthattok, természetesen amerikai kultúrával. Ez külön jó, mert újabb lehetőséget teremt arra, hogy az egyes országok közti kultúrális különbségekről beszélgessünk egy picit a gyerekekkel.

Január: hópelyhek, havazás a háttérben.
Semmi különös, ez nálunk is általában így szokott lenni, hogy januárban esik a hó, és télies az idő. Legalábbis általában. Az idén valahogy várat magára az első igazi nagy havazás, és ahogy nézem a 30 napos előrejelzést, hónak sajnos nemigen látom nyomát. Pedig a gyerekek már nagyon várják, az enyémek legalábbis naponta kérdezgetik, hogy mikor fog már végre esni a hó. Sebaj, addig is nézegessük a gyerekekkel a Super Simple Songs videóban a havazást. :-)

Február: hatalmas villogó szívecskék a háttérben.
Amerikából ered, de nálunk is egyre népszerűbb kezd lenni a Valentin nap megünneplése február 14-én. Sokan úgy hiszik, hogy a Valentin nap csak a szerelmeseké, holott Amerikában a Valentin nap nemcsak a szerelem, hanem a szeretet ünnepe, amikor barátok, munkatársak, családtagok is köszöntik egymást.

Március: lóherék (shamrock) a háttérben
Március 17-e vallási ünnep, Szent Patrik napja (St Patrick's Day), mely az írek nemzeti ünnepe, Írország egyik védőszentjének tiszteletére. Bár csak Írországban és Észak-Írországban munkaszüneti nap, de az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is sok helyen megünneplik. S mit jelent a lóhere? A legenda szerint Szent Patrik a háromlevelű növényt, a lóherét (shamrock) használta annak idején, amikor a Szentháromságról magyarázott a még nem keresztény íreknek. (Megjegyzem: a Super Simple Songs videóban azért potyognak négylevelű lóherék is, az meg biztos a szerencsét hozza :-) )

Április: esik az eső a háttérben
Hát igen, április itthon is igen szeszélyes tud lenni, sok esővel.

Május: virágok a háttérben
Bárcsak nyílnának már, igaz? :-)

Június: vidám sárkányeregetés a háttérben
A hosszú, szürke januári hétköznapokon nehéz elképzelni, hogy lesz ilyen is... :-)

Július: tűzijáték a háttérben
Mi magyarok inkább augusztushoz raknánk a tűzijátékot, de itt a Függetlenség Napját, július 4-ét jelenti az Egyesült Államokban. 1776-ban ugyanis Benjamin Franklin ezen a napon írta alá a Függetlenségi Nyilatkozatot.

Augusztus: strandlabdák pattognak a háttérben
Amerikában is, csakúgy, mint nálunk, augusztusban még strandidő van, de aztán ha tetszik, ha nem, pillanatok alatt itt a következő hónap...

Szeptember: repkednek a tankönyvek a háttérben
Miért is ? :-)

Október: Halloween-i töklámpások a háttérben
Húúú, de jó, erről most nem kell magyarázkodnom, mert korábban már megtettem. :-)

November: hulló falevelek a háttérben
Novemberben már nálunk is hullottak a színes falevelek a fáról angol dallal kísérve, emlékeztek?

December: JINGLE BELLS!!!
Már csak egy év, és újra itt van! :-)

Remek. Végére értünk. Február-március körül azt hittem, sose lesz vége ennek az évnek, de aztán gyorsan elröpültek a hónapok! :-)

S gyorsan elröpülnek a valóságban is, és vele együtt a legfogékonyabb évek is gyorsan elszállnak a kisgyermekünk életében!!! Használjunk ki minden lehetőséget az örömteli, játékos angolozásra!

Az évkezdés az újévi fogadalmak (New Year's Resolutions!!!) ideje, de hogy a tettek mezejére is lépjünk, ha a gyermekünk éppen ideális korban van, az évkezdés remek alkalom arra is, hogy elkezdjünk vele a hónapokról angolul is tanulni. Remélem, tetszettek hozzá a segédanyagok.

Ha igen, osszátok meg! :-)

Legyen nagyon boldog, tartalmas, emlékezetes 2012-es évetek!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top