Az állatok hangja angolul

állathangok angolul Amikor egy kisgyerek angolul kezd tanulni, szinte biztos, hogy legelőször az állatokkal, és azok hangjával ismerkedik meg. Már a legkisebbeket is lenyűgözi, hogy angolul mennyire máshogy beszélnek az állatok, mint magyarul. :-)

Nem véletlen, hogy most ez a téma jutott eszembe. Nemrég értem haza a 2012-es év első ovis BEBE ANGOL foglalkozásáról, ahonnan egy nagyon bájos kis "aranyköpésnek" voltam szem- és fültanúja. Majdnem egy hónap telt el a legutóbbi ovis BEBE ANGOL foglalkozás óta, mivel családi okok miatt múlt hétfőn még nem tudtam foglalkozást tartani. Egy hónap hosszú idő, néhány dolgot talán el is felejt ennyi idő alatt a gyerkőc abból, amit egyszer már tudott angolul. Sebaj, ismétlés a tudás anyja!

Miután az állatokról énekeltünk, feltettem pár kérdést a gyerekeknek angolul, melyekre egymást túlkiabálva érkeztek a hangutánzó válaszok:

- What does a pig say?
- Oink, oink, oink.

- What does a cow say?
- Moo, moo, moo.

- What does a cat say?
- Meow, meow, meow.

- What does a duck say?
- Duck, duck, duck.
:-))))))

Nagyon édes volt a pici lányka, ahogy ezt lelkesen bekiabálta kacsahangon, a szülők is, és én is olyan jóízűt nevettünk! Félreértés ne essék, nem kinevettük, hanem együtt nevettünk, mert fantasztikusnak találtuk a próbálkozását!

Ugye, milyen jó, hogy a gyermek nem fél, hogy hibázik, hanem lelkesen próbálkozik, és kommunikál? Ez a tulajdonsága ezeknek a gyerekeknek garantáltan megmarad iskolás és felnőtt korra is! Ők soha nem fognak szorongani, és mernek majd beszélni angolul, mert nem az fog a fejükben járni, mint a legtöbb felnőttnek, hogy "Jaj, nem merem mondani, nehogy rosszat mondjak!", hanem az, hogy "El tudom mondani, tudok angolul kommunikálni!!!"

Az állathangokat eddig az Old MacDonald angol gyerekdalból ismerték a gyerekek, amit itt tudtok meghallgatni.

További állatokat és állathangokat ismerhetnek meg már a legkisebb gyerekek is ebből a dalból:

dog - woof
cat - meow
cow - moo
sheep - baa
pig - oink
horse - neigh
duck - quack
chicken - cluck
cockerel - cock-a-doodle-doo
bird - tweet
mouse - squeak
snake - hiss
frog - ribbit
bee - buzz
donkey - hee-haw

Azért azt még zárójelben megjegyezném, hogy ezeket az állathangokat sok felnőtt sem tudja, olyanok sem, akik nagyon jól beszélnek angolul. Amikor egyetemista voltam, egy magas szintű feleletválasztós nyelvi tesztben (A,B,C,D közül melyik a jó?) kérdezték, hogy mit mond angolul a malac. Szerintetek tudtam a választ? Nem, fogalmam sem volt, és nagyon meg is lepődtem a helyes megoldáson. Hiába, sajnos én nem kisgyerek fejjel kezdtem angolul tanulni! :-)

Itt találtok egy online játékot az állathangokkal. Hangszóró legyen bekapcsolva!

Legközelebb elmesélem azt is, milyen klassz társast hozott nekünk a Jézuska, amivel nemcsak az állatok nevét és hangját gyakorolhatjuk angolul, hanem még sok más hétköznapi tárgy nevét is.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top