Nagyon finom répatorta (carrot cake)

répatorta Sokak számára első hallásra nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek a neve, de esküszöm, életem egyik legfinomabb süteményét kóstoltam november végén Gánton, amikor egy hosszú hétvégi kórustáborban a karácsonyi koncertre készültünk a kórussal, és mindenki hozott egy kis finomságot otthonról. Gondoltam, megosztom Veletek ennek az Angliában oly népszerű süteménynek, a répatortának (carrot cake) a receptjét. Aki kipróbálja ezt a receptet, garantáltan nagy sikert fog aratni!

Hozzávalók a répatorta tésztájához:

• 35 dkg reszelt sárgarépa
• 2 bögre cukor
• 3 tojás
• 1 bögre olaj
• 2 bögre liszt
• 1 natúr camping sajt
• 2 kiskanál fahéj
• 1 kiskanál őrölt szerecsendió
• 2 kiskanál szódabikarbóna
• 2 kiskanál sütőpor
• csipet só
• ½ bögre darabolt ananász konzervből
• ½ bögre apróra tördelt dió
• ½ bögre mazsola

Hozzávalók a mázhoz a répatorta tetejére:

• 2 natúr camping sajt
• 1,5-2 bögre porcukor
• 1 kiskanál citromlé

A répatorta elkészítése:

A 3 tojást a 2 bögre cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a répát, sajtot, olajat, lisztet, fahéjat, szerecsendiót, szódabikarbónát, sütőport, sót, és keverőgéppel pár perc alatt simára dolgozzuk a tésztát. Tulajdonképpen ezzel már készen is van a répatorta tésztája, ha akarjuk, így is megsüthetjük, de még finomabb lesz a süti, ha ezután még fakanállal beleforgatunk egy kis ananászt, diót, és mazsolát.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt 30*40-es tepsibe tesszük, és 180 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt a tészta, elkészítjük a tetejére a mázat, amit úgy kapunk, hogy a gépi habverővel alaposan összekeverünk 2 tömlős sajtot 1,5-2 bögre porcukorral, és egy kiskanál citromlével, és a kapott mázat óvatosan a répatorta tetejére simítjuk. Kis idő múlva a máz ugyanúgy megszilárdul, mint a mézeskalácsnál a díszítés.

Kis pihentetés után azonnal fogyasztható, és hűvös helyen tartva napokig eláll, és NAGYON FINOM! Ideális uzsonnára egy ötórai teával, de jól indulhat a napunk, ha reggelire fogyasztjuk egy kis tejeskávéval.

nagyon finom répatorta

Remélem, sokan kedvet kaptatok, és elkészítitek. Akár már a farsangi mulatságokon is nagy sikert arathattok vele, csak egyet kérek: a gyerekeknek ne áruljátok el a nevét, csak miután már megkóstolták! :-)

A BEBE ANGOL foglalkozásra járó anyukáknak pedig a Pat-A-Cake és az I'm A Little Teapot angol gyerekdalok éneklése kötelező a sütisütés közben! :-)

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top