Az ismerőseim körében nagy sikert szokott aratni a kalácsreceptem, gondoltam, most ezzel kívánok minden kedves blogolvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket. Hátha a képek láttán még valakinek kedve támad elkészíteni. :-)
A kelt tészta hozzávalói:
- 1 kg liszt
- 1 tasak szárított élesztő (vagy 5 dkg friss)
- 1 kk + 120 g cukor
- 120 g vaj/margarin
- két csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 tojássárgája (+1 a kenéshez)
- 5 dl langyos tej
Ezeket a szokásos módon összedolgozzuk, és két óra kelesztés után lehet formázni.
Van, amikor két nagy fonott kalácsot készítek belőlük, hosszú téli délutánokon nagyon jól szokott esni egy bögre kakaóval, most Húsvéthoz közeledve inkább apróbb kis kalácscipókat szoktam formázni.
Idén kísérleteztem is egy kicsit, hátha lehet belőle nyulat is faragni, de azt hiszem, maradok a csibekalácskáknál.
A következő képekről elleshetitek, hogyan készül.
Jó étvágyat hozzá!
Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Friss hozzászólások
10 év 40 hét
10 év 40 hét
10 év 40 hét
10 év 40 hét
11 év 23 hét
11 év 23 hét
11 év 41 hét
11 év 41 hét
12 év 5 hét
12 év 5 hét