Kalózkodjunk angolul!

kreatívan angolul a gyerekekkel - kalóz feje papírtányérból A dínókorszak lejárta után szinte minden fiús anyukát egyszer menthetetlenül utolér a kalózkorszak. :-) Érdemes ezt kihasználni, hogy angolul is kalózkodjunk egy kicsit. Hogyan? Erre kaphatsz most tippeket.

1. Hallgassunk kalózos angol gyerekdalt!

Aki rendszeresen olvassa a bebeangol blogot, annak talán nem kell bemutatnom a Barefoot Books kiadót. Ismeritek a kalózos könyvükből készült videót?

2. Készítsünk papírtányérból kalózfejet!

Az egyik legjobb módja a játékos angolozásnak a kreatívkodás, amikor alkotás közben angolul beszéltek a kicsiknek. Készíthettek például ilyen helyes kalózfejet papírtányérból.

kreatívan angolul a gyerekekkel - kalóz feje papírtányérból

Ha eddig még nem ismerték az earring és a blind szavakat, akkor itt a lehetőség! :-)

3. Társasozzunk egy jó kis kalózos memóriajátékkal angolul!

Az Orchard Toys társasokról már többször is meséltem Nektek. Be kell hogy valljam, hogy igen nagy kedvenceim, és nagyon sokszor használom őket a játékos angoltanítás során.

A gyerekeim nagy kedvence például a Yo ho ho! című kalózos memóriajáték. Fantasztikus, ahogy a játék alkotói egy-egy apró ötlettel hogy meg tudnak bolondítani egy egyszerű memóriajátékot, hogy ne tudják megunni a gyerekek. A Chicken out trükkjéről már meséltem. Ebben a kalózos memóriajátékban pedig az a csűrcsavar, hogy a 18 pár kártya mellé 4 kalóz zászlót is beraktak, aminek a kihúzása esetén a társunk gyűjteményéből ellophatunk egy pár kártyát. Nem rossz, igaz? Nálunk ilyenkor visszhangzik a lakás, úgy kiabálják, hogy Yo ho ho! Pirate flag! :-)

kalózos memóriajáték - Yo ho ho

A pontos játékszabályt itt el tudjátok olvasni.

Olyan kifejezéseket, mint például a treasure chest, vagy a mermaid, ezeket is innen tanulták a gyerekek.

Jó kalózkodást!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top