Another spider!!! :-)

pókocska A múltkor a facebook-os BEBE ANGOL oldalon feltettem a kérdést, hogy melyik a kedvenc angol gyerekdalotok, és kapásból jött az első reakció, hogy az Incy Wincy Spider. Az Eric Carle-ról szóló pókos bejegyzésben már említettem, hogy mennyire szeretik ezt a dalt a BEBE ANGOL foglalkozásra járó gyerekek is. Az Incy Wincy Spider a fülbemászó dallamával és a helyes képi világával talán a legnépszerűbb és legismertebb az egész világon az angol gyerekdalok közül. Kevésbé ismert a másik pókos angol gyerekdal, a Little Miss Muffet, pedig abból is van mit tanulni gyereknek, felnőttnek egyaránt. :-)

Little Miss Muffet
Sat on a tuffet,
Eating her curds and whey;
Along came a spider,
Who sat down beside her
And frightened Miss Muffet away.

Ugye vannak benne eddig ismeretlen szavak még egy angolul jól beszélő számára is?

tuffet: "Tuffet, pouffe or hassock are all terms for a piece of furniture used as a footstool or low seat. It is distinguished from a stool by being completely covered in fabric so that no legs are visible. It is essentially a large hard cushion that may have an internal wooden frame to give it more rigidity." (wikipedia)

curds and whey: an old-fashioned name for cottage cheese

Tudom, nem gyakran használjuk őket, de olyan jó mindig valami újat tanulni, nem igaz? A dallam pedig segít abban, hogy sose felejtsük el őket, mégha nem is túl gyakran használjuk ezeket a kifejezéseket.

A dal otthoni feldolgozásához itt találtok egy jó színezőt. Érdemes úgy csinálni, hogy színezés közben a háttérben szól a dal. Mire elkészül a színes kép, az angol szöveg és dallam is rögzülni fog a fogékony buksikban. Nemcsak a 10 éven aluliakéban. :-)

S hogy a móka még teljesebb legyen, készítsétek el ezt az egyszerű, de nagyon ötletes pókocskát kartonpapírból, és már lehet is egymást angolul ijesztgetni! Imádni fogják a gyerekek, ahogy az ijedtséget imitálva mondjuk nekik, hogy Oh, you frightened me!

Jó szórakozást!

A "Little Miss Muffet" egy tipikus példa arra, hogy egy-egy angol gyerekdalból nemcsak a gyerekeknek van mit tanulni. Tudtok még mondani olyan angol gyerekdalokat, amiből Ti felnőttek is tanultatok új szavakat?


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top