Biztos siker - Usborne Kiadó

Usborne balloonAmikor minőségi gyerekkönyveket kerestem a játékos otthoni angolozáshoz, akkor az Eric Carle könyveken kívül két kiadóra figyeltem fel. Az egyik közülük az Usborne Children's Books. Szerintem teljesen jogosan áll a weblapjukon az, hogy The best books in the world for children of all ages.

Valóban. A legkisebbektől az idősebb gyerekekig minden korosztály megtalálhatja itt a neki tetszőt. A képes szótáraikat szerencsére már egyre gyakrabban látom a magyarországi könyvesboltok polcain, de még mindig jópár Usborne kiadós könyv van, amin csodálkozom, hogy a magyar könyvpiacon még nem jelent meg, pedig igazi remekművek.

Nemrég a You Tube-on is megjelent néhány videójuk, amik a kisgyermekkori angoltanuláshoz kiválóan használhatók.

Itt van mindjárt a legkisebbek nagy kedvence, a csiklandozós Round And Round The Garden angol mondóka:

Round And Round The Garden

Imádják a kicsik az ujjacskázós mondókát, a This Little Piggy-t is, amit az angolok nem a kézen, hanem a lábujjacskákkal szoktak játszani:

This Little Piggy

A múltkor énekelve játszottunk a saját készítésű madárka ujjbábokkal, most egy kedves hölgy előadásában hallhatjátok a Two Little Dicky Birds angol mondókát, igazi brit kiejtéssel:

Two Little Dicky Birds

A 4 év körüli BEBE ANGOL-os gyerekek nagyon büszkék szoktak lenni, amikor először sikerül ezt a bonyolult pókmozgást mutogatni az ujjacskáikkal:

The Incy Wincy Spider

A halacskázós dalt egy picit más szöveggel éneklik, mint amit megszoktunk, és itt azt is megnézhetitek, hogy az angolok hogyan mutatják az ujjaikkal az 1, 2, 3, 4, 5-öt. Utána tudjátok csinálni? Nem is olyan egyszerű ez nekünk! :-)

One, Two, Three, For, Five

Az eddig elhangzott angol mondókák és gyerekdalok a legismertebbek közé tartoznak, a szövegüket megtaláljátok a Daloló, mondókázó részben is.

Kevésbé ismert, de nagyon aranyos ez a pipacsos mondóka is, játszátok el a gyerekekkel. Imádják, ha ők fújhatják el a pipacsokat!

Five Pretty Poppies

Five pretty poppies standing in a row,
One blows over, but four still grow.

Four pretty poppies standing in a row,
One blows over, but three still grow.

Three pretty poppies standing in a row,
One blows over, but two still grow.

Two pretty poppies standing in a row,
One blows over, but one still grows.

One pretty poppy standing in a row,
One blows over, so no poppies grow.

Here comes a farmer with a fork and a hoe,
Out comes the sun and ten poppies grow.

Vidám dalolást, mondókázást kívánok!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top