Adventi naptár és játékos angolozás (2.rész)

adventi geoláda Ott tartottunk tegnap, hogy megmutattam, milyen az idei gyufás skatulyákból készített fenyőfa alakú adventi naptárunk, és megígértem, hogy elmesélem, mit találnak a gyerekek, ha követik a gyufás skatulyákban rejlő kis cetliken az utasításokat.

Korábban már említettem, hogy a családunk nagy geocaching rajongó. Most aztán lehet a gyerekeknek geoládákat keresni, csak épp bent a lakásban! Mikor a gyerekek már alszanak, összekészítem a másnapi kis geoládát, és gondosan elrejtem.

Íme a szombat este összekészített láda:

geoláda bekészítve

... és ahogy vasárnap reggel megtalálják:

1. Dani felolvassa a geoláda koordinátáit (nagy előnye az otthoni geocaching-nek, hogy még GPS sem kell hozzá :-) )
Dani felolvassa a geoláda koordinátáit

2. Lázas izgalomban keresik a geoládát:
lázas izgalomban keresik a geoládát

3. Megvan a láda!
megvan a geoláda!!!

S hogy mi történik a ládákban talált matricákkal és a gyufásskatulyában rejlő pecsétekkel? Hát saját készítésű angol ABC-s könyvet készítünk belőle!

A múltkor már ajánlottam, hogy készítsünk saját angol daloskönyvet, most pedig itt egy újabb ötlet: készítsünk saját angol képeskönyvet.

matrica beragasztása, és képfeliratozás angolul

matrica beragasztása, és képfeliratozás angolul

matrica beragasztása, és képfeliratozás angolul

A múltkori bejegyzésben elfelejtettem megemlíteni, hogy az adventi naptárunk kis ablakait - a skatulyákat - kinyitás után fordítva tesszük vissza, és természetesen a hátoldalon található - a BEBE ANGOL foglalkozásokról ismerős - kis képecskéket is beragasztjuk az angol ABC-s könyvünkbe. Szenteste ezek a képek is benne lesznek az albumban:

az adventi naptár hátoldalán kis képek

A legkedvesebb mesekönyvüket nem őrzik ilyen féltve, mint a saját készítésű kis angol képeskönyvüket! Remélhetőleg kitart a lelkesedésük egészen karácsonyig, sőt, a titkos vágyam az, hogy karácsony után is bővítjük majd a kis angol füzetecskék tartalmát.

Hát, az idei adventi naptárunkat így tettük interaktívvá, ami mindhárom gyermek korának megfelel. A kicsik imádják a bújócska részét, meg a pecsételést, ragasztgatást, Dani angolul olvas, picit írunk is angolul (Máté lelkesen utánozza!), és karácsonyra remélhetőleg egy szép, saját készítésű angol képeskönyve lesz mindhárom gyerkőcnek. Olyan, amit boltban nem lehet kapni, és EGYÜTT készítettük.

A facebook-on láttam ma ezt az idézetet, ami nagyon ideillik, ezzel kívánok mindenkinek szép, örömteli készülődést az ünnepekre:

"Your children need your presence more than your presents."
(Jesse Jackson)

Ha tetszett a cikk, kérlek, osszátok meg barátaitokkal, ismerőseitekkel!

***********FRISS*******
Az elkészült angol ABC-s füzetekbe itt tudtok belekukkantani.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top