A kezdetek: Gracie Lou

The Adventures of Gracie Lou Sokféle forrás létezik, amivel el lehet kezdeni a gyerekek játékos angol nyelvtanítását, de az szinte biztos, hogy először angol mondókák és gyerekdalok képezik a nyelvtanítás alapját. Az egyik erre kiválóan alkalmas forrásanyag, amivel két évvel ezelőtt mi is kezdtünk, és azóta már a BEBE ANGOL-os gyerekeknek is nagy kedvence lett, az a Gracie Lou sorozat.

Ha valaki véletlenül nem ismerné, Gracie Lou egy hároméves vöröshajú kislány, aki a családjával és a barátaival él át nap mint nap izgalmas kalandokat, mi pedig általa ismerkedhetünk meg a legismertebb angol gyerekdalokkal. A rajzok az egyszerűségükkel engem picit emlékeztetnek a hatalmas sikerű Bartos Erika rajzokra. Már nagyon sok visszajelzést olvastam, és magam is tapasztaltam, hogy a Gracie Lou sorozat nagyon jól felkelti a gyerekek figyelmét, újra és újra látni akarják az egyes epizódokat, így a sok ismétlésnek köszönhetően pillanatok alatt ragadnak a gyerekekre az új szavak, dalok, és pár alkalom után már együtt is énekelnek Gracie Lou-val.

Nekünk nagy szerencsénk volt, mert a Jim Jam csatornán éppen vetítették a sorozatot, és már a legelején felfigyeltem rá, és felvettem DVD-re az egész sorozatot. Nem hagytunk ki egyetlen epizódot sem. Akkor Dani volt 5, Máté 3 éves, és imádták. Most Gergő nézi agyba-főbe, amitől sajnos a 7 éves Dani már néha idegbajt kap, de sebaj. :-)

Sokáig hiába kerestem, nem volt fönt a You Tube-on Gracie Lou epizód, csak egyetlen egy, de most, amikor a só-liszt gyurmás bejegyzéshez kerestem egy jó Jelly On A Plate feldolgozást, örömmel láttam, hogy tele van velük a You Tube. Használjuk ki, amíg lehet! :-)

The Wheels On The Bus

Row, Row, Row Your Boat

One, Two, Three, Four, Five

Ten Little Indians

Five Little Monkeys Jumping On The Bed

Head, Shoulders, Knees, And Toes

One Finger, One Thumb

I Ride My Little Bicycle

Daddy's Taking Us To The Zoo Tomorrow

See Saw Marjory Daw

Ten Fat Sausages

The Animal Rock

Miss Polly Had A Dolly

Ten In The Bed

Jack And Jill

The ABC Song

Six Little Ducks

Ring A Ring O'Roses

Mary Had A Little Lamb

This Old Man

I'm A Kangaroo

If You're Happy And You Know It

Pillanatnyilag ezek vannak fent a You Tube-on. Remélem, Ti is annyira élvezitek ezeket a kedves dalfeldolgozásokat, mint mi! Énekeljétek sokat őket!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top