Barefoot Books - gyönyörű angol gyerekkönyvek zenés CD-vel

Barefoot Books logo Pár héttel ezelőtt csomagot hozott a posta, egyenesen a Kincses Szigetről. A távolból már régóta lestük - a You Tube távcsövön keresztül - az ékes kincseket, de kézbe fogni, megérinteni, magunkénak tudni őket, az egészen más. Most végre teljesült egy nagy kívánságom: a polcomon van jópár könyv a Barefoot Books kiadótól.

Tulajdonképpen nem is mondok igazat, még fel sem kerültek a polcra, annyira nagy a szerelem. Naponta mesélünk, énekelünk belőlük, beszélgetünk a képekről, és tervezem, hogy idén gyakori vendégei lesznek a BEBE ANGOL foglalkozásoknak is.

Barefoot Books

Legelőször a British Council által szervezett családi angol előadáson hallottam a Barefoot Books kiadó könyveiről az előadótól, Fehér Judittól, később pedig az állatkertben az AngoloZoo foglalkozáson láttam, hogy a Barefoot Books videókkal oldják a hangulatot, amíg gyülekeznek a gyerekek a foglalkozásokra. Legyen szó ugyanis felnőttről, gyerekről, garantált, hogy mindenki tapad a képernyőre, és ízig-vérig lubickol a zene és a képi világ nyújtotta élményben.

Hogy mi a siker titka?

1. Bámulatosan szép illusztrációk, itt például egészen egyedi módon éppen filcből készítve.

Barefoot Books

2. Sok könyvhöz van CD-melléklet, melyen a könyv szövegéhez fülbemászó dallamok hallhatók. Vannak könyvek, amik tradícionális angol gyerekdalokat dolgoznak fel, de van saját szerzemény egyaránt.

3. A CD-ken a dalok kétféle felvételen szerepelnek: a dal elhangzása után van egy sing-along verzió, amikor szabadon lehet karaoke-zni otthon.

4. Az, hogy egyben szórakoztatók és fejlesztők a könyvek, nagyban köszönhető a sok ismétlésnek. (Ugye-ugye! Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy "Ismétlés a tudás anyja!" :-) )

5. A könyvek többsége együtt nő a gyerekkel, azaz a 3 éves és a 7 éves egyaránt tudja élvezni.

6. A Barefoot könyvek nagyszerűen használhatók az angol, mint idegen nyelv tanulásához is.

Nem is szaporítom tovább a szót, inkább kukkantsatok bele Ti is a távcsőbe, és gyönyörködjetek messziről a kincsekben!

Driving My Tractor

The Journey Home From Grandpa's

The Animal Boogie

Portside Pirates!

Here We Go Round The Mulberry Bush

Over In The Meadow

Up, Up, Up!

Knick Knack Paddy Whack

If You're Happy And You Know It!

Nektek melyik a kedvenc Barefoot könyvetek?

***FRISSÍTÉS***
Újabb Barefoot Books videókat találhattok itt és itt.

Nagyon köszönöm a kedves szavakat! Igyekszem segíteni, hogy az otthoni nyelvtanulás is minél élvezetesebb és hatékonyabb legyen, és ez bizony valóban nem kis munka részemről, de talán ezzel sok embernek sokat adhatok. Mellesleg pedig én is élvezem ezt az egészet csinálni, és a saját gyerekeim is sokat profitálnak belőle. :-) Még egyszer nagyon köszönöm az elismerést, jól esik ám nagyon! :-)

szia Betti, csak ámulok -bámulok a honlapod profizmusán, és a hihetetlen munkádon, ami ebben az egészben benne van!sok sikert Neked! ja, és tényleg gyönyörűek ezek a könyvek, a gyerekek pedig imádják a feltöltött videókat!üdv, E


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top