Hőségriadó: fagyizzunk angolul is!

fagyis angol mondókás könyvecske Szokatlan ez a hőség augusztus végén. Egy hét múlva kezdődik az iskola, óvoda, lassan újra indulnak a BEBE ANGOL foglalkozások is, a nyár meg tombol ezerrel. Mit lehet csinálni ilyen 34-36 fokos hőségben a gyerekekkel? Élvezni az utolsó nyári napokat, az együttlétet, a szabadságot, a kötetlenséget, és délutánonként egy jót fagyizni!

I scream, you scream, we all scream for ice cream!!! :-)

A délutáni fagyizás különleges élménnyé tud válni, ha délelőtt otthon is fagyizunk egy kicsit, papíron, angolul.

Nagyon hálás téma a nyelvoktatásban a fagyizás, hiszen rengeteg dolgot meg lehet vele tanulni, vagy át lehet ismételni (színek, számok, ízek, gyümölcsök, stb.), és mivel fagyizni mindenki szeret, élvezik is a gyerekek. Különösen, ha megint alkotunk valamit közösen.

A Make Learning Fun oldalán találtam egy helyes kis fagyis mondókás könyvecskét, amit el is készítettünk. A játékos angolozáson kívül nagyon hasznos ez a könyvecske a finommotorika szempontjából is, hiszen van benne egy kis színezés, és egy kis vágás is, no és persze egy kis játékos matematika. :-)

színezzük a gombócokat

Nálunk az sem utolsó szempont, hogy mindenki a korának megfelelően tudott részt venni a könyvecske elkészítésében: amíg Máté egyedül legyártotta a narancsos fagyit, én Gergővel kiszíneztem a tölcsért és a csokifagyit, Dani pedig ezalatt kiszínezett 3 gombócot.

színezzük a gombócokat

Annak külön örültem, hogy Mátét rá bírtam venni egy kis színezésre, hiszen jövőre iskolába megy, de ceruzát/zsírkrétát még nem gyakran fogott a kezébe.

színezzük a gombócokat

Miután kiszíneztük az összes gombócot (strawberry - red, kiwi - green, orange - orange, chocolate - brown, plum - purple), jöhetett a nagy kedvenc, a vágógép. Mindig imádják, ha előveszem, nagyon sokszor használom a tanítás során. Most időt spóroltunk vele, mert a könyvecskék lapjait egy oldal kivételével ezzel vágtuk.

készül a fagyis könyv

A lapok alsó oldalát ollóval vágtuk. Vigyázat! Bele ne vágjunk a gombócokba! :-)

vágjuk a fagyis könyv lapjait

vágjuk a fagyis könyv lapjait

Miután kivágtuk a lapokat, már csak össze kell őket tűzni a megfelelő sorrendben. Egy kis közös visszaszámlálás angolul (five, four, three, two, one scoop of ice cream), és már jöhet is a másik nagy kedvenc, a spirálozógép! Hiába, fiúból vannak gyúrva, rajonganak a technikai vívmányokért, és hosszú percekig elbíbelődnek azzal, hogy mi hogy is működik! (Én meg hosszú órákon át rágódok ugyanezen. :-))

készen vannak a könyvlapok

spirálozzuk a fagyis könyv lapjait

spirálozzuk a fagyis könyv lapjait

spirálozzuk a fagyis könyv lapjait

Miután elkészültek a könyvek - kettőt is gyártottunk belőle, hogy legyen még pár szín és gyümölcs (yellow - pineapple, blue - blueberry, stb.)- Gergő kb 6-szor kérte, hogy olvassuk el újra és újra a remekművet!

kész a fagyis könyv

spirálozzuk a fagyis könyv lapjait

spirálozzuk a fagyis könyv lapjait

spirálozzuk a fagyis könyv lapjait

Ha kedvetek van, fagyizzatok angolul, készítsétek el a könyvet Ti is! (A spirálozás helyett természetesen az is jó, ha egyszerűen a bal felső sarkánál összetűzitek a lapokat egy tűzőgéppel.)

Jó szórakozást!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top