Bújócska variáció - Geocaching

geocaching - megvan a láda! Az egyik legnépszerűbb játék a gyerekek körében, vagy megkockáztatom, a legnépszerűbb, a bújócska. Ezer féle variációt ki lehet rá találni, kezdve a szokásos bújocskánál otthon a lakásban, vagy kint a kertben, amikor egymást kell megkeresni, de ugyanilyen népszerűségnek örvend az is, ha egy tárgyat rejtünk el valahol, és azt kell megkeresni a gyerekeknek, ami nyelvgyakorlás szempontjából is remek lehetőség. A nyári BEBE ANGOL játszóházban például nagyon élvezték a gyerekek, amikor az eldugott cirkuszi állatokat (24 db kis képet) kellett megkeresni a kertben. Most, hogy itt ez a gyönyörű őszi idő, érdemes kihasználni, és minél többet kirándulni menni a természetbe. Gyerekekkel még élvezetesebbé tehetjük a természetjárást, ha egy kis bújocskával, kincskereséssel kötjük össze. Hallottatok már az egyre népszerűbb játékról, a geocaching-ről?

Nekünk néhány hónappal ezelőtt hívta fel rá a figyelmünket egy barátunk, és mióta elkezdtük, kéthetente megyünk kincset keresni. A geocaching lényege ugyanis az, hogy egy GPS segítségével megtaláljuk az elrejtett kincset, egy konyhai műanyag dobozkát, amit valaki egy számára felfedezésre érdemes helyen korábban elrejtett, és a rejtekhely pontos koordinátáit beregisztrálta a geocaching hivatalos oldalára.

Ez a játék eredetileg az Egyesült Államokból indult, de hamar eljutott Magyarországra, és ma már hazánkban is többezer ládikó vár felfedezésre. Ami különösen jó ebben az egészben, hogy a ládák többsége olyan helyen lett elrejtve, ami valóban nagyon jó turista célpont, és ha rákeresünk a geocaching oldalán, magunk is meglepődhetünk, hogy a közelünkben mennyi csudaszép hely vár felfedezésre.

Mi a múltkor a pátyi pincesoron kerestünk ládát (ott sajnos nem találtuk meg), másnap a biai temető mellett a kolostorromnál (ott szerencsére már sikerrel jártunk), ma délelőtt pedig a pátyi kőbányánál. Azt hiszem, a képek önmagukért beszélnek, mennyire élvezték a gyerekek, és milyen jó volt ebben a gyönyörű őszi időben kirándulni.

geocaching - megvan a láda!!!

geocaching - megvan a láda!!!

geocaching - megvan a láda!!!

geocaching - megvan a láda!!!

Az elrejtett ládikókban egyébként mindig van egy jegyzetfüzet, benne egy kétnyelvű (magyar-angol) leírás a játékról, hogy a véletlen megtalálók is tudják, miért van ott az a doboz, és a ládában pedig kis apró kincsek, kindertojás-kütyük, üveggolyók, stb, amiből elvehetünk magunknak egyet, feltéve, ha mi is teszünk bele valamit a következő megtalálónak.

Itt például Gergő már a zsákmánnyal bíbelődik:

geocaching - megvan a láda!!!

Igazi családi program tehát a hétvégékre, iskolai szünetekre, arról nem is beszélve, hogy ingyen van, és egészséges is. :-)

Próbáljátok ki, érdemes, a gyerekek (is) nagyon fogják élvezni!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top