Kreatív Katica Ujjbáb

katica ujjbáb A múltkori madárkás ujjbábok akkora sikert arattak a gyerekek körében, és olyan fantasztikusan hatékonnyá tették a Two Little Dickie Birds mondókát, hogy a Frank Leto-s katicás dalt nézve rögtön elhatároztam, ehhez is készítünk ujjbábot! A terv megvalósult, a siker most is leírhatatlan.

Először is a sablon alapján készítsünk fekete vékony kartonból testet a katicának, pirosból pedig szárnyakat. Én az ALDI-ból szoktam beraktározni, időnként ugyanis tömbökben árulnak szuper színes kartonlapokat, de ha véletlenül nincs otthon színes karton, akkor egy rajzlap vagy műszaki rajzlap is megteszi, fessétek ki a sablon alapján, és vágjátok ki.

a katica ujjbáb teste és szárnya

Rajzoljatok fekete filctollal pöttyöket a szárnyakra, és milton kapoccsal rögzítsétek a szárnyakat a testhez. A milton kapoccsal mozgatható kis szárnyakat kaptok, amit a nagyobbacska gyerekek nagyon értékelnek, de ha nincs otthon milton kapocs, akkor csak ragasszátok a szárnyakat a helyükre, a kicsiknek teljesen jó lesz úgy is.

pöttyök a katica ujjbábra

a katica ujjbáb teste és szárnya

Végül ragasszátok fel a hátuljára az ujjacskának való kis fekete pántot. Ha akartok, lehet a katicának szemeket is ragasztani.

katica ujjbáb

ladybird craft - finger puppet

Ilyen egyszerű, és mégis hatalmas segítség a játékos angoltanuláshoz!

Gergő a katicával játszik

Miután elénekeltem a katicás dalt, Gergő szabadon kezdett el játszani a kis katicájával, én pedig alkalmazkodtam hozzá, és angolul kommentáltam, amiket ő mondott. Így történt, hogy a kis katica előbb "hazarepült a házába" ...

playing with the ladybug craft

... majd pedig elrepült a játszótérre, ahol csúszdázott (egyik lábszár volt a létra, amin felmászott, másik a csúszda, amin lecsúszott a kis bogár), meg hintázott kedvére.

hintázik a katica

Mi nagyon jót játszottunk angolul a kis katicákkal. Próbáljátok ki Ti is, és közben énekeljétek Frank Leto katicás dalát is, hogy a testrészeket is gyakorolhassátok!

Jó szórakozást!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top