Ötletbörze - mi mindent készíthetünk őszi termésekből?

teknős dióból Bár még élvezhetjük az idei hosszúra nyúlt Vénasszonyok Nyarát, a természet már figyelmeztet, hogy "itt van az ősz, itt van újra". Hullanak a falevelek, potyognak a gesztenyék, zsákszámra lehet gyűjteni a makkot az erdőben, a délutáni levegőzésünk során pedig lépten-nyomon megállunk a gyerekekkel a Tavasz utcán diót ropogtatni. Az őszi termések kiválóan alkalmasak arra is, hogy megmozgassuk a fantáziánkat, és szebbnél szebb remekműveket készítsünk belőlük. Közben pedig nemcsak a termések nevét tanulhatjuk meg angolul, hanem azokat az állatkákat is, amiket belőlük készítünk.

Íme néhány ötlet, amit biztosan nagyon élveznek a gyerekek, ha elkészítjük velük:

1. Mókusok dióból (squirrels from nuts)

Nagyon tüneményesek ezek a WC-papír gurigából és dióból készült mókusok. Ugyan nem a legegyszerűbb az elkészítésük, de itt minden segítséget megkapunk hozzá.

mókusok dióból

2. Síelők fenyőtobozból (skiing pine cone people)

Ez szerintem szenzációsan jó a DIY-tól:

síelők tobozból

3. Katica dióból (ladybirds from nuts)

A katicabogarat már elkészítettük kartonpapír ujjbábként, amikor Frank Leto dalaihoz készítettünk segédanyagot, a tűz témájával kapcsolatban festettünk is kavicsot, tegnap pedig a Dani fiam hozta haza ezt a dióból készült katicát, amit technikaórán készítettek az iskolában. Ugyan csak 4-est kapott rá, mert nem látszanak elég jól a pöttyök ( :-) ), de azért szerintem nagyon ügyes a kivitelezés. Az ötlet pedig óriási! Tök jó, hogy ilyen klassz dolgokat csinálnak technikaórán a gyerekek! Nekünk szerencsére nem is kellett megvennünk év elején azt, amit a boltban "Technika csomag 2. osztályosoknak" címmel árulnak. Nóra néninek ezer hála az ötleteiért, meg a munkájáért, hogy gyakran éjszakába nyúlóan "felezi a diókat" a másnapi órára készülve.

katica dióból

4. Teknős dióból (turtle from nuts)

Az egyik legegyszerűbb dolog, amit dióból készíthetünk, a teknős. Egy ilyesmi dió-teknőst tavaly a napköziben csináltak a gyerekek. Nem csoda, hogy szeret a gyerkőc iskolába járni, igaz?

teknős dióból

5. Vitorlás gesztenyéből (chestnut boat)

gesztenyéből hajó A Row, Row, Row Your Boat az egyik kedvenc angol gyerekdala a BEBE ANGOL foglalkozásra járó gyerekeknek. Eddig csak papírcsónakot készítettünk hozzá, most a Malvorlage Bilder-nek köszönhetően itt a lehetőség, hogy gesztenyéből is csináljunk kis hajót. Nem kell hozzá semmi más, csak egy formás gesztenye, egy fogpiszkáló, és egy falevél a vitorlához. Ugye, milyen ötletes ez is?

6. Bárány makkból (sheep from acorn)

Gondoltátok volna, hogy makkból még bárányt is lehet készíteni? RedTedArt megmutatja, hogyan:

bárány makkból

7. Bagoly makkból (owl from acorn)

Kellően nagy szemek, egy háromszög a csőrnek, és akármiből baglyot lehet varázsolni, még a makkból is, ahogy azt bloesem kids mutatja:

bagoly makkból

Sajnos mióta elkezdődött az iskola és az ovi, és beindultak a BEBE ANGOL foglalkozások is, kevesebb időm jut az alkotásra a gyerekekkel, de tegnap legalább már addig eljutottunk, hogy gyűjtöttünk őszi terméseket. Az ötnapos tervbe pedig beiktatjuk a kivitelezést is. :-)

Nektek vannak még ötleteitek?

Ha netán vannak fényképeitek, hogy még mi mindent lehet őszi termésekből készíteni, küldjétek el e-mailben, és felrakjuk a facebook-os oldalunkra.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top