Vonatos dalok angolul - nemcsak fiúknak! :-)

vonat Ha az ember egyszer belekezd ebbe a nagy utazásba, hogy a gyerekeit játékosan angolul tanítja, akkor óhatatlanul lesznek olyan időszakok, amikor csökken a gyerekek lelkesedése. Ilyenkor érdemes elővenni olyan praktikákat, hogy a kedvenc témájuk köré csempésszük az idegen nyelvet. Kisfiúknál mi más is lehetne ez a téma, mint a vonat!

Már maga a szó is varázserővel bír. Még a tojáshéj szinte a popójukon volt, máris volt kedvenc angol gyerekdaluk, amire iszonyatos beleéléssel vonatoztak föl-alá a lakásban, hol lassabban, hol gyorsabban. Ez a dal nem más, mint a sokak által ismert Down by the station.

Down by the station early in the morning,
See the little puffer bellies all in a row.
See the engine driver pull the little handle;
Puff, puff, Toot! Toot! Off we go.

Egy aranyos verziót itt láthattok hozzá:

Az élvezet csak fokozódott, amikor beszereztük a Noodlebug - On The Move DVD-t, ahol egy második versszakot is énekelnek hozzá, repülőkről, amikor a dal végén az éneklő-mutogató gyerekek szó szerint kirepülnek a képernyőről, egy kis trükk segítségével felszállnak a magasba. Na, ezt imádják a gyerekek, már előre várják a poént!

Down by the airport early in the morning,
See the little airplanes all in a row,
See the air controller give the starting signal,
Broom, broom, zoom, zoom, off they go.

Egy másik kedvenc az a vonatos dalocska, amiből néhány gyümölcsöt is megtanultak a gyerekeim, és maga a fruit szót, hiszen a "Choo-choo train! Toot! Toot!"-ra rímelve találóan itt azt mondja a vonat, hogy "Choo-choo train! FRUIT! FRUIT!"

Egy másik "gyümölcsvonat" szintén érdekes lehet a gyerekeknek, bár itt nincs zene, csak a flashcard-okhoz hasonló módszerrel egymás után vonultatják fel a különböző gyümölcsöket szállító vagonokat. Ami nekem tetszik benne, hogy gyerekhang mondja a gyümölcsneveket angolul, és az talán érdekesebbé teszi a videót a gyerekek számára. A nagyobbacskáknak pedig az jó, hogy közben olvashatják is a gyümölcsneveket angolul.

Angolul a hét napjait ezzel a videóval tanulgatják, no és persze a Super Simple Songs "Days of the Week" dalával.

Legújabb felfedezettünk pedig "Shawn, the train", aki szintén kedves gyerekhangon beszél. Ebből a videóból nemcsak a számokat lehet gyakorolni (azt úgyis élvezik a gyerekek, hiszen már biztos tudják), hanem bizonyos tárgyak neveit is.

Azt hiszem, még pár évig egy kis vonatozással rá lehet venni őket az angolozásra is. Hiszen most is, amíg ezt a blogbejegyzést írom, mi mást is csinálnának, mint vonatoznak Apával a Hűvösvölgyi kisvasúton, míg én ebédet főzök! :-)


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top