Ki korán kel, aranyat lel

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.

Egy nagyon érdekes előadásra hívta fel a figyelmemet a minap egy BEBE ANGOL-os anyuka. Patricia Kuhl, a Washingtoni Egyetem professzor asszonya, aki nemzetközileg is ismert és elismert a tanulmányaiért, számos kutatást végzett a kisgyermekkori nyelvtanulással kapcsolatban is.

Az alábbi videón abból az előadásból látható részlet, ahol azt mutatja be, hogyan is csökken az idegen nyelv tanulására való fogékonyság az idő előrehaladtával. Ami még ennél is megdöbbentőbb, az az a tény, hogy a gyermeki agy valamilyen rejtélyes oknál fogva csak az emberi hangra érzékeny, tehát ha például egy 6 hónapos kisbaba csak televízióból, vagy CD-ről hallja az angol nyelvet, akkor nem lesz ugyanaz a hatása, mintha "élőben" is beszélnek hozzá angolul.

Most már értem, miért mondogatják a gyerekeim is azokat a mondókákat, és dalokat, amiket tőlem hallottak, és miért nem szerepelnek a repertoárban azok, amiket csak CD-ről ismernek. :-) Nektek is van ilyen tapasztalatotok?

Miket meg nem találsz... Lényeg, hogy jó a blog... GRATULA!

Köszönöm! Igyekszem! Ja, és szuper a csapat, aki körülvesz!!! :-)


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top