Húsvét angolul, matematikával fűszerezve :-)

rabbit
Elérkezett a várva várt tavaszi szünet. Hogy ne maradjatok játékos angolozás nélkül erre az egy hétre sem, két feladatlapot állítottunk össze Nektek. Nem akármilyeneket! A játékos angolozásba ezúttal egy kis matematikát is csempésztünk. :-)

Az első feladatlap a kisebbeknek szól: Easter Egg Hunt. Sikerül megtalálni az összes hímes tojást? Számoljátok meg, hányat találtatok. Utána színezzétek ki a képet, és nevezzetek meg rajta minél több dolgot angolul. (Easter eggs, tree, sun, rabbit, Easter bunny, bird, flower, basket, bush). Ha a gyermek még nem érte el azt a szintet, hogy angolul társalog, akkor Ti kérdezzetek, ők meg mutogassanak. Például: "Where's the sun? Where are the Easter eggs? Point to the bird. Show me a flower."

A második feladatlap a nagyobbacskáknak, az ovis korosztálynak készült. Ha ismeritek a hagyományos sudoku rejtvényeket, akkor nem lesz gond. Nem kell megijedni, természetesen itt a feladvány nehézségi szintje megfelel a 3-6 éves korosztály problémamegoldó képességeinek. Azért egy kis szülői segítség nem árt! :-)
A szavak, amiket ezzel a feladatlappal gyakorolhattok: Easter eggs, Easter bunny, lamb, duckling. Ennek a kis egyszerű feladatlapnak a megoldásával fantasztikusan fejleszthetjük a kicsiknek a matematikai gondolkodását is.

Nálunk a lamb szó egyébként az alábbi dal segítségével épült be a szókincsbe:

Mary Had A Little Lamb

Remélem, jól szórakoztok majd a feladatlapokkal. Mi nagyon élveztük a "gyártásukat". :-)

Mindenkinek nagyon kellemes, örömteli húsvéti ünnepeket kívánunk!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top