Egyszerűen nagyszerű - Eric Carle

The Very Hungry CaterpillarMár régóta tervezem, hogy írok pár sort arról az emberről, akinek talán meg sem fordult a fejében, hogy a gyerekeknek írt könyveivel mekkora lehetőséget teremtett az angolt, mint második nyelvet tanuló gyerekeknek is. Első angol könyvnek talán nincs is jobb választás egy kisgyerek számára egy Eric Carle könyvnél. A könyvei egytől egyig egyszerűen nagyszerűek! Az angolt anyanyelvként tanuló, valamint idegen nyelvként tanuló gyerekeknek egyaránt.

A legelső könyv, amit megmutattam Eric Carle-tól az ovis BEBE ANGOL foglalkozáson a gyerekeknek, az a Brown Bear, Brown Bear, What Do You See? volt. Ha már néhány állat neve, valamint a színek többsége ismerős a gyerekeknek, akkor nagyon nagy élmény, hogy egy egész könyvet végig lehet velük angolul olvasni úgy, hogy értik, és élvezik a könyvet. Arról nem is beszélve, hogy harmadszor nézegetve már az olvasni nem tudó gyerekek olvassák fel a könyvet nekünk! Itt megnézhetitek, amint Eric Carle felolvassa, és végiglapozza a könyvet:

A másik nagy kedvenc szintén állatokat vonultat végig, de ezúttal nem a színek, hanem testrészek, és mozgások kapcsolódnak az állatok neveihez: From Head To Toe. Az ovisok nagyon élvezték, ahogyan az egyes állatokat utánoztuk.

Talán a legismertebb Eric Carle könyvei közül A telhetetlen hernyócska története, The Very Hungry Caterpillar, aki, miután minden egyes nap eszik valami finomat, egy hét alatt gyönyörű pillangóvá fejlődik. Ezt a könyvet nagyon sok nyelvre lefordították, nem véletlenül. A kis mesefilmet, amit készítettek belőle, itt meg tudjátok nézni:

Ha van kedvetek, a hivatalos Eric Carle oldalon itt találtok egy színezőt a mese otthoni feldolgozásához.

Bár ezek a könyvek is fantasztikusak, a számomra két legkedvesebbről még nem esett szó, az majd egy következő blogbejegyzés témája lesz.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top