Nyári egyhetes ovis BEBE ANGOL játszóház

vízipisztolyozás a BEBE ANGOL táborbanA tanév végéhez közeledve többekben megfogalmazódott a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha csinálnánk a nyáron egy BEBE ANGOL tábort. Mivel kicsit kételkedtem, hogy vajon nem lenne-e korai a 3-4 éves korosztálynak egy egész napra kiterjedő angol napközis tábor, ezért "csak" délelőtti angol játszóházat szerveztünk. Jó döntés volt! Fantasztikus, nagyon tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött.

Vasárnap, egy nappal a gyerekek érkezése előtt, készítettünk egy napraforgót, hogy kellően meleg fogadtatásban legyen majd része a kis táborozóknak. Nagyon élvezték a gyerekek a pamacsolást, ugyanis ilyet eddig még nem csináltunk itthon, hogy a tenyerünkkel festettünk. Közben pedig volt idő átbeszélni, hogy miért hívják napraforgónak (sunflower) ezt a virágot, és hogy hogy kerül a boltokba a zacskós szotyola. :-)

sunflower with fingerprints

Amikor a tábor előtti héten az időjárás előrejelzésben láttam, hogy igazi kánikulára lehet majd számítani, rögtön tudtam, hogy jó sok vizezős játékot kell majd beütemeznem, és hogy nem ártana még 5-6 vízipisztolyt beszerezni. A helyi kisboltban kaptam is kedvezményt a nagy kiszerelés miatt. :-)

A vízipisztolyokkal aztán mókázhattunk kedvünkre. Volt, amikor fogócskáztunk, volt, amikor célba lőttünk, de tüzet is oltottunk velük.

"Ready, steady, ..."
Ready, steady, ...

"...GO!!!"
...GO!!!

"Run!!!"
vízipisztolyos fogócska

"FIRE!!! FIRE!!! FIRE!!! FIRE!!! ..."
tűzoltás vízipisztollyal

"... Pour on water, pour on water."
célbalövés vízipisztollyal

"Shoot at the elephant."
célbalövés vízipisztollyal

A hét fő témája egyébként a cirkusz volt. Nagyon hálás téma ez, hiszen belefér minden: állatok, járművek, cselekmények, színek, számok, formák, hangszerek, család, tűz, stb. Csak idő legyen rá. :-)

cirkuszi állatok

circus worksheets

circus clown from shapes

circus clown from shapes

Természetesen az evés-ivás is amolyan cirkuszi mutatvány volt. Nem tudom, hogy a kis pálcikának köszönhető-e, vagy a csapatszellem ereje, de hihetetlen mennyiségben ették a gyerekek a gyümölcsöt. Közben persze minden nap elhangzott ugyanaz a három evéshez kapcsolódó angol gyerekdal is.

"I like to eat, eat, eat, apples and bananas ..."
I like to eat, eat, eat, apples and bananas...

Drinking Race
hosszú szívószállal isznak a gyerekek

A színeket színes papírcsónakokkal és papírrepülőkkel gyakoroltuk. Amikor hajókat úsztattunk, még szélcsendes napunk volt (így lett a Row, Row, Row Your Boat dalból egy pillanat alatt Blow, Blow, Blow Your Boat), de a papírrepülős napon már remek hátszelünk is volt.

"Blow, Blow, Blow Your Boat"
úsztatják a színes papírhajókat a gyerekek

"Where's the red boat?"
Where's the red boat?

repülnek a papírrepülők

Amikor már nem bírtuk a meleget, bementünk a hűvösbe társasjátékozni.

Island Hopping Boardgame

Island Hopping Boardgame

Akinek volt kedve, alkothatott is...

craft from pebbles

Az Activity Village oldalán találtam pár hete ezt az ötletet, és nagyon megtetszett. Arról nem is beszélve, hogy már az egészen kicsi gyerekek is el tudják készíteni a kis kavics méhecskét és kavics katicabogarat.

pebble bee is almost ready

pebble ladybird

pebble bee + pebble ladybird

Azt hiszem, a képeken is látszik, hogy cseppet sem unatkoztunk. Nagyon tartalmas hetünk volt, tele játékkal, mókával, kacagással, na és persze angolozással.

A hab a tortán a búcsúnapi közös palacsintázás volt. Míg gyorsan megsültek a palacsinták, a gyerekek megnézték a Peppa Pig - Pancakes című epizódját. (Itt franciául látható.)

sülnek a palacsinták

palacsintaparti

Ekkor már nagyon lehetett érezni, hogy egy hét alatt remekül összerázódott a társaság. Véletlenül sikerült videóra vennem azt a két percet, amiben az egész hetünk benne van. Moccanni sem mertem kamerázás közben, nehogy kizökkentsem őket a gondolataikból. :-) Valószínűleg a Peppa Pig epizódból a plafonra tapadt palacsinta, valamint az egész heti tűz-víz mókázásunk adta az ötletet az alábbi eszmefuttatáshoz, hogy mi történne, ha fölöttünk ugrálnának, leszakadna a lámpa, és tűz ütne ki:

Hát nem ennivalóan édesek? :-)

"Kérek még palacsintát, E-I-E-I-O!!!" :-)))


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top