Végre nem esik – irány füvet nyírni! :-)

fűnyíró Végtelennek tűnő esős napok után ma délelőtt végre kisütött a nap! Hihetetlen, hogy az ember ilyen triviális dolgoknak, mint a nyári napsütés, hogy tud örülni, ha egy ideig nélkülöznie kell. Mikor kiléptem a teraszra, percekig csak szívtam, szívtam magamba a napsütést.

Aztán megállapítottam, hogy a kert igencsak elburjánzott az esős napok alatt, úgyhogy estére nem ártana beütemezni egy fűnyírást. Miután kellőképpen feltöltődtem a napsütéstől, gyorsan összeszedtem a gyerekeket, és elbicajoztunk a játszótérre.

A hintázás közben persze megint elénekeltük a szokásos hintázós dalokat, de mivel épp a játszótéren is füvet nyírtak, bővítettük a repertoárunkat. Máté már ismerte a One man went to mow kezdetű angol gyerekdalt, Gergőnek viszont újdonság volt.

Az esti fűnyírásnál újra elénekeltük. Nem is egyszer. Gergőnek nagyon tetszik a dal, már énekelgeti is, pedig ma hallotta először.

fűnyírás Apával - Two men went to mow

One man went to mow,
went to mow a meadow,
one man and his dog, Spot,
went to mow a meadow.

Two men went to mow,
went to mow a meadow,
two men, one man and his dog, Spot,
went to mow a meadow.

Three men went to mow ...

Tavaly nyáron még volt nálunk is olyan, hogy Apa és a 3 gyerek együtt nyírták a füvet 4 fűnyíróval (Four men went to mow! :-) ), én meg bentről a konyhaablakból olvadoztam a boldogságtól, ahogy néztem őket, olyan tüneményesek voltak. Sajnos rá kell jönnöm, hogy igaz, amit az okosok mondanak, és a gyerekek nagyon hamar megnőnek! A Daninak már egyáltalán nem izgi a fűnyírás, és már Máté sem kapcsolódik úgy be, mint régen. Na persze lehet, hogy ebben közrejátszik az is, hogy a játék fűnyírók igencsak leamortizálódtak az évek során.

Az esti fürdésnél mindig van pár lopott percem magamra, amíg a kádban ramazuriznak a lurkók. Most ezt a pár percet arra akartam használni, hogy megpróbáljak valami gitárkíséretet kreálni ehhez a dalhoz is. Végül igen kevés ilyen lopott percem lett csak, mert amikor Gergő meghallotta, mit csinálok, fogta magát, és kiszállt a kádból, hogy ő se maradjon ki a buliból.

Miután a fürdés projekt véget ért, levideóztuk a bohóckodásunkat. A dallamot így talán mindenki meg tudja tanulni.

Emlékszem, micsoda kínlódás volt annak idején 16 évesen ezt a kifejezést megtanulnom, hogy to mow the lawn, azaz füvet nyírni. Még a videón is látszik, hogy ennél a kifejezésnél a mai napig valahogy csikorognak a fogaskerekek az agyamban. Talán a gyerekeknek ez a dal segít, hogy nekik olajozottan menjen a fűnyírós téma, nem gondoljátok?

Akkor aki ma még halogatta, annak holnapra ezzel a kedves kis angol gyerekdallal kívánok jó fűnyírást! :-)


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top