Pancake Day

Elérkezett az idő, hogy én is blogoljak. Terveim szerint ezen az oldalon lesz mindenféle aktualitás a BEBE ANGOL foglalkozásokat illetően, és a kisgyermekkori angoltanulással kapcsolatban. Nagyon örülnék, ha minél többen becsatlakoznátok, és együtt alakítanánk ezt az oldalt.

Itt kezdésként meg is ragadnám az alkalmat, hogy mindenkit emlékeztessek a tegnapi nevezetes napra, mely nálunk ugyan a nőket ünnepelte, de Angliában idén éppen március 8-ra esett az úgynevezett "Pancake Day", azaz palacsintázós nap.

Ez a nap jelenti a hosszú böjti időszak előtti utolsó kiadós lakmározást, amikor is Angliában hatalmas palacsintakészítő, és palacsintaevő versenyeket rendeznek, és szerte Angliában mindenféle palacsintás mulatságokat rendeznek. Hogy milyeneket? Az alábbi videón láthattok egy kis ízelítőt belőle. Figyelem! Gyerekekkel csak teli hassal, szigorúan jóllakott állapotban nézzük, hacsak nem akarjuk 5 perc múlva 4 palacsintasütővel éppen a "toss a pancake" (feldobni a palacsintát) kifejezést gyakorolni a saját konyhánkban. :-)
Jó szórakozást!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top