Kreatívan angolul - készítsünk pingvint a gyermek talplenyomatából

kreatív pingvin kartonból Amikor elmúlnak az ünnepek, és beköszönt a hosszú, unalmas január, különösen szürkének tűnhetnek a hétköznapok. Főleg ha még az időjárás is úgy alakul, mint az idén: várva várjuk a havat, ami egy kis vidámságot hozhatna a mindennapokba, de a hó csak nem akar megérkezni. Hát, akkor csináljunk valami vidámat a négy fal között: készítsünk pingvint talplenyomatból! A gyerekek nagyon fogják élvezni!

A dolog úgy kezdődött, hogy múlt hétfőn - a téli szünet utolsó napján - Máté odajött hozzám azzal a kéréssel, hogy "Anya, angolozzunk!". "Rendben!" - mondtam neki, és már mentem is a szobába néhány könyvért. Gondoltam, olvasgatunk meg énekelgetünk néhány angol gyerekkönyvből, és a képekkel kapcsolatban beszélgetünk majd angolul. Máté viszont heves tiltakozásba kezdett: "Nem! Nem könyvből! CSINÁLJUNK VALAMIT mi magunk!"

"Ó, hát ez mind szép és jó, csak éppen nekem közben ebédet is kéne főzni, amit nem tudok úgy, ha közben kreatívkodunk. Meg amúgy is, most épp nincs semmi a tarsolyomban. Máté, nem lehetne, hogy most csak könyvet nézegetünk, és az alkotást elhalasztjuk pár nappal?" - próbáltam meggyőzni a gyerkőcöt. "NEM! NEM!! NEM!!!" - jött a válasz. A hangsúlyból érezhető volt, hogy esélyem sincs megúszni a hisztit, ha nem teszek a kedvére, így hát volt egy percem, hogy kitaláljak valamit, amit GYORSAN, kevés maszatolással meg lehet úszni, hogy még az ebédre is maradjon időm.

Eszembe jutott, hogy valahol a neten láttam pár nappal azelőtt egy helyes pingvines képet, ami úgy készült, hogy egy kisgyerek talpát feketére festették, és az adta a pingvin testét. Csináltunk már mi is hasonlót, csak fehér festékkel, amikor szellemeket gyártottunk, de most semmiképpen nem akartam festékkel pepecselni. Az az ötletem támadt, hogy ezt meg lehetne fekete kartonból is csinálni, gyorsabban, kevesebb maszatolással.

Ez lett belőle:

1. Máté talpát körülrajzoltuk egy fekete kartonra, és kivágtuk.
készül a kreatív pingvin talplenyomatból

2. Gergő is kedvet kap a vagdosáshoz. :-) Jó is az a pici ujjacskáknak!
készül a kreatív pingvin talplenyomatból

3. Miután elkészült a pingvin teste (body), pocakja (tummy), szeme (eye), csőre (beak), szárnyai (wings), készítettünk jégtáblákat is.
készül a kreatív pingvin talplenyomatból

4. Végül pedig fehér krepp papírból egy kis havazást varázsoltak a pici ujjacskák a pingvin köré.
készül a kreatív pingvin talplenyomatból

készül a kreatív pingvin talplenyomatból

5. 15-20 perc alatt el is készült a kis remekmű.

elkészült a kreatív pingvin talplenyomatból

Tényleg nem tartott sokáig elkészíteni, és ajándéknak is nagyszerű ötlet a gyerkőc lábméretével!

Aki netán nem érez elég bátorságot, hogy angolul beszéljen alkotás közben a gyerekéhez, énekelheti a BEBE ANGOL foglalkozásról jól ismert I'm A Little Teapot dallamára az alábbi kis angol gyerekdalt:

I'm a little penquin in the snow.
I slide on my tummy to and fro.
I eat the fish from the deep blue sea.
I'm black and white, just look at me.

Jó "munkát", és örömteli "tanulást" kívánok!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top