kreatívan angolul

Angol memória játék gyerekeknek műanyag kupakokkal

memóriajáték házilag műanyag kupakból játékos angolozáshoz Az egyik legnépszerűbb társasjáték a gyerekek körében, mely a nyelvtanítás során is nagyon jól használható, az a memória játék. A sok ismétlésnek köszönhetően a gyerekek nagyon gyorsan elsajátítják az új szavakat, miközben észre sem veszik, hogy tanulnak. Játékboltokban több témakörhöz is kaphatók nagyon klassz kártyák (pl. gyümölcsök, zöldségek, háziállatok), de nem kell kétségbe esni akkor sem, ha kereskedelmi forgalomban nem kapható pont az, amit mi szeretnénk. Nagyon egyszerűen készíthetünk otthon házilag is memóriajátékot. Nem kell hozzá más, csak néhány műanyag kupak, egy kevés gyurmaragasztó (blue-tack), papír, ceruza, és olló. No meg egy-két lelkes, rajzolni szerető gyerek.

Rudolph, the red-nosed reindeer - angol gyerekdal feldolgozása kreatívan

Rudolph, the red-nosed reindeer - Rudolf, a piros orrú rénszarvas a gyerek kéz- és talplenyomatából Gimnazista koromból (sajnos) nem sok maradandó élményem van az iskolai angolórákról, de arra emlékszem, mennyire tetszett, amikor először találkoztam ezzel az angol gyerekdallal. Valahogy azóta is nagyon kedves nekem a Rudolph, the red-nosed reindeer című dal, amihez a gyerekekkel érdemes elkészíteni ezt a nagyon egyszerű, de igen ötletes pirosorrú rénszarvast a gyermek kéz- és talplenyomatából. De jó lesz elővenni és megcsodálni majd 10-15 év múlva!

Hóemberes játékötlet otthoni angolozáshoz - gyakoroljuk a formákat angolul

hóemberes játék angolul a formák gyakorlásáraEgy szuper játékot találtam ki tegnapra a gyerekeknek. Szombat este jött az ihlet, és alig vártam, hogy vasárnap kipróbálhassuk. Kíváncsi voltam, hogy amit kiagyaltam, az tényleg működik-e a valóságban. Jelentem: nagyon is jól működik! Nagyon élvezték a gyerekek, a hatéves Máté így nyilatkozott róla: "Anya, ez nagyon jó játék! Ilyet jövőre is játsszunk!" :-) Közben észre sem vették, hogy mellesleg a formákat is gyakoroltuk angolul.

Idén is angolozunk az adventi naptárunkkal

Published in

Télapós színező Tavaly nagyon nagy sikert aratott a gyerekeimnél a gyufás skatulyából készült adventi naptár. Egész évben nyitott szemmel jártam-keltem a világban, és gyűjtöttem a jobbnál jobb matricákat, hogy a tavaly elkezdett angol ABC-s képeskönyvünket az idén is folytathassuk. Nem is tudom, hogy ki várta jobban december 1-jét, a gyerekek vagy én. :-)

Újabb ötlet otthoni játékos angolozáshoz: nyomdázzunk, és szortírozzunk járműveket!

tanuljunk a járművekről angolul a gyerekekkel - nyomdázzunk! Tavaly már született egy blogbejegyzés arról, hogyan angolozhatunk játékosan otthon nyomdázás közben. Emlékeztek, akkor állatokat nyomdáztunk, és aszerint szortíroztuk őket, hogy hány lábuk van. Most a közlekedési eszközökről beszélgettünk angolul a gyerekekkel nyomdázás közben.

Készítsetek Márton nap alkalmából ludakat - Goosey Goosey Gander

liba papírtányérból Közeledik november 11, Márton napja, ami jó alkalom arra, hogy készítsünk otthon a gyerekekkel egy(-két) libát. A legjobb libaalkotásokat gyűjtöttem most össze, válogassatok kedvetekre! Alkotás közben persze ne felejtsetek el egy angol libás mondókát mondogatni, hogy a ragasztón kívül egy kis angol is ragadjon a kis manócskákra. :-)

Five Little Pumpkins Sitting On A Gate - angol mondóka segítségével tanuljuk a sorszámokat

Five Little Pumpkins Sitting On A Gate craft Október vége felé közeledve a gyerekeim egyre gyakrabban tették fel a kérdést, hogy "Anya, mikor lesz Halloween?". Őszintén szólva évekig nem is foglalkoztam ezzel az ünneppel, hiszen amíg a gyerekek kicsik voltak, nem akartam őket ijesztgetni holmi szellemes, töklámpásos, fekete macskás történetekkel. A tavalyi Halloween-es mókázásunk után az idén viszont már szinte követelték, hogy "csináljunk valamit" Halloween alkalmából. Idén a Five Little Pumpkins kezdetű angol mondókához készítettünk illusztrációt, s közben a gyerekek észrevétlenül megtanulták a sorszámneveket is angolul.

Mi mindent készíthetünk őszi termésekből?

őszi falevelekből készült képek Nem tudom, ki hogy van vele, de engem valahogy minden évben magával ragad ez a pár hét, amikor a természet mindenféle vegyes őszi színekben pompázik. Mindig igyekszünk kihasználni ezt a pár hetet, és amíg süt a nap, igyekszünk minél több időt a gyerekekkel a szabadban tölteni. Olyan jó együtt megcsodálni az őszi terméseket, a színes faleveleket! A gyerekek nagyon élvezik, amikor őszi terméseket gyűjthetnek, diót, gesztenyét, makkot, leveleket. Aztán ha kedvünk tartja, alkothatunk belőlük valami kreatívat. Nézzétek csak, idén mi miket készítettünk?

BETŰTÉSZTA - ezúttal nem a paradicsomlevesbe, hanem játékos angolozáshoz!

játékos otthoni angolozás betűtésztával 2012. augusztus 21. Visszaszámlálás, 10 nap múlva vége a nyári szünetnek, kezdődik az iskola és az óvoda. Angolozni kéne egy kicsit. Már megint milyen trükköt vessek be, hogy minél élvezetesebb legyen a gyerekeknek? Egy újabb ötlet, ami működik: a betűtészta nemcsak a paradicsomlevesbe jó! :-)

Hétköznapi tárgyak az otthoni játékos nyelvtanuláshoz - 1.rész: szívószálas játékok

kreatív nyelvtanulás - szívószálas játékok Mától új sorozat indul a blogon. Hétköznapi használati tárgyakat mutatok be, melyeket nemcsak az eredeti rendeltetése szerint használhatunk, hanem remekül alkalmazhatók otthoni játékos nyelvtanulásra is. A sorozat első cikkében szívószálas játékokról lesz szó. Ugye van otthon egy-két csomaggal?

Tartalom átvétel

Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top