angol játékok

Angol memória játék gyerekeknek műanyag kupakokkal

memóriajáték házilag műanyag kupakból játékos angolozáshoz Az egyik legnépszerűbb társasjáték a gyerekek körében, mely a nyelvtanítás során is nagyon jól használható, az a memória játék. A sok ismétlésnek köszönhetően a gyerekek nagyon gyorsan elsajátítják az új szavakat, miközben észre sem veszik, hogy tanulnak. Játékboltokban több témakörhöz is kaphatók nagyon klassz kártyák (pl. gyümölcsök, zöldségek, háziállatok), de nem kell kétségbe esni akkor sem, ha kereskedelmi forgalomban nem kapható pont az, amit mi szeretnénk. Nagyon egyszerűen készíthetünk otthon házilag is memóriajátékot. Nem kell hozzá más, csak néhány műanyag kupak, egy kevés gyurmaragasztó (blue-tack), papír, ceruza, és olló. No meg egy-két lelkes, rajzolni szerető gyerek.

Hóemberes játékötlet otthoni angolozáshoz - gyakoroljuk a formákat angolul

hóemberes játék angolul a formák gyakorlásáraEgy szuper játékot találtam ki tegnapra a gyerekeknek. Szombat este jött az ihlet, és alig vártam, hogy vasárnap kipróbálhassuk. Kíváncsi voltam, hogy amit kiagyaltam, az tényleg működik-e a valóságban. Jelentem: nagyon is jól működik! Nagyon élvezték a gyerekek, a hatéves Máté így nyilatkozott róla: "Anya, ez nagyon jó játék! Ilyet jövőre is játsszunk!" :-) Közben észre sem vették, hogy mellesleg a formákat is gyakoroltuk angolul.

Creep, mousy, creep - angol csikizős mondóka

Creep mousey, creep, up the stairs, and into the housey... Egy igencsak jópofa képre bukkantam ma a neten, amiről azonnal eszembe jutott egy rövid, könnyen megjegyezhető, nagyon hasznos angol mondóka, ami egy jó kis csikizős játék is egyben. Az egészen pici babáktól kezdve akár még 4-5 éves korig is remekül használható a mindennapokban is a játékos angolozás során. Kitaláljátok, mire gondoltam?

10 kreatív ötlet, hogy szórakozva angolozzunk Húsvétkor a gyerekekkel

kreatív angolozás a gyerekekkel Húsvétkor is A Húsvét az egyik legnagyszerűbb alkalom egy kis játékos angolozásra a gyerekekkel. Lehet kreatívan készülődni, játékosan angolozva tojást keresni (Easter egg hunt), aranyos angol feladatlapokat megoldani, stb. Azt hiszem, az idén sikerült a gyerekekkel maximálisan kihasználnunk a tavaszi szünetben együtt töltött időt angolozás szempontjából is.

What's the time, Mr Wolf? - kiváló a játékos angolozáshoz

What's the time, Mr Wolf? Az iskolás BEBE ANGOL csoporttal a Hickory Dickory Dock angol gyerekdal kapcsán elkezdtünk ismerkedni az órával angolul. Ha ezt is játékosan akarjuk csinálni, akkor szerintem nincs is jobb annál, mint néhányszor eljátszani az angol gyerekek körében nagyon kedvelt What's the time, Mr Wolf? játékot, akár a szabadban, akár bent a szobában, társasjáték formájában.

Linkgyűjtemény

Ezen az oldalon olyan linkeket szedtem össze, melyeket vissza-visszatérően, rendszeresen használunk otthon a játékos angoltanulás során. Terveim szerint ez a linkgyűjtemény folyamatosan bővülni fog. Ha tudtok még olyan oldalról, amit feltétlenül megosztanátok másokkal, kérem, jelezzétek nekem itt. Remélem, sok hasznos percet sikerül ezekkel az oldalakkal szereznetek a gyermekeiteknek, és segít, hogy otthon is észrevétlenül, élvezettel haladjatok a játékos angoltanulásban!

Interaktív játékok és egyéb oldalak kicsiknek

didi.kangiclub.com/
British Council színezős játékai
British Council Learn English Kids Parents
Happy House Games (OUP)
Oxford Univerity Press szókincsfejlesztő játékai
Cambridge Young Learners English Tests
Memory games for Cambridge YLE Starters
Baby U

Angol nyelvű gyerektévék és rádiók oldalai

bbc.co.uk/cbeebies/
babytv.com/
babyfirsttv.com/
Listen and Play (BBC Learning)
BBC podcasts for children
BBC School Radio
cbeebies

Olvasni tanulunk játékosan angolul

starfall.com/
readingeggs.co.uk/
oxfordowl.co.uk/
Learning Chocolate
Word families
We Give Books
Storyline Online
My Online Reading
National Geographic Young Explorer
Amazon's Free e-books

Feladatlapkészítő oldalak

esl-kids.com
www.mes-english.com/
bogglesworldesl.com/
Education - Worksheet generator

Letölthető, nyomtatható angol feladatlapok gyerekeknek

Preschool Packs
Kizclub
Kids' pages

Ötletek Palacsinta Napra - Pancake Day

palacsinta nap - Pancake Day Lassan egy éves lesz a blog. Nem is vettem volna észre, hogy elszállt egy teljes év, ha nem klikkelek vissza a legelső blogbejegyzésre, amit még "remegő ujjakkal" írtam kezdő blogolóként tavaly a Palacsinta Nap alkalmából. 2011-ben Nőnapra esett a Pancake Day, idén pedig február 21-ére, azaz holnapra. Ez alkalomból gyűjtöttem palacsinta napra énekes, mondókás, játékos ötleteket Nektek az észrevétlen, élményszerű angol nyelvtanuláshoz.

Tartalom átvétel

Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top