Készítsetek angol ABC-s képeskönyvet!

készítsünk saját angol ABCs könyvet A tavalyi évben nagy sikert aratott az angol daloskönyves bejegyzés, melynek hatására többen is nekiálltatok a BEBE ANGOL csoportokból, és elkészítettétek a saját kis angol daloskönyveteket. Most egy újabb ötletet mutatok nektek: készítsetek angol ábécéskönyvet!

angol ABCs könyvek gyerekeknek

Angliában csurig vannak a könyvesboltok szebbnél szebb, és drágábbnál drágább ABC-s könyvekkel, de én úgy gondolom, ez egy olyan dolog, amit nagyon könnyű otthon is megvalósítani, ráadásul fillérekért van, személyes lesz, és még élvezni is fogja a kicsi a ragasztgatást.

készítsünk saját angol ABCs könyvet

Nem kell hozzá más, csak egy A4-es üres (zöld) füzet, stiftes ragasztó, egy toll, és kis képek, amit vagy az internetről, vagy családi fotókból, vagy ingyenes reklámújságokból vágtok ki.

Az adventi naptáras bejegyzésben már láthattátok, ahogy mi elkezdtük a saját kis angol ábécéskönyvünk készítését, elsősorban azért, hogy Dani játékosan tanuljon angolul írni-olvasni. Minden nap egy kis móka, és egy hónap elteltével szépen lassan megteltek az oldalak...

készítsünk saját angol ABCs könyvet

készítsünk saját angol ABCs könyvet

készítsünk saját angol ABCs könyvet

No persze vannak még oldalak, ahova lehet még ragasztani, úgyhogy tervezem, hogy folytatjuk ezt a projektet, a gyerekek úgyis nagyon élvezték az itthoni kincskeresést.

otthoni kincskeresés

készül az angol ABCs könyv

készül az angol ABCs könyv

készül az angol ABCs könyv

készül az angol ABCs könyv

Még mielőtt valaki megvádolna, hogy írásra kényszerítettem az alig 6 éves, még óvodás gyerekemet, elmesélem, hogy eredetileg azt terveztem, hogy az ő füzetébe majd én csinálom a képaláírásokat. De amikor látta, ahogy a 8 éves testvére maga írta a szavakat, kérte, hogy írjam le egy külön papírra a szavakat, hadd írja a sajátjába ő maga. Így aztán nagy hévvel elkezdett betűket rajzolni. A nevét eddig is le tudta írni nyomtatott nagybetűkkel, de most már szinte minden betűt felismer. Pedig én nem vagyok híve annak, hogy úgy megy a gyerek iskolába, hogy már tud olvasni, dehát mit tehetek, ha azért toporzékol, hogy hadd másolja ő a betűket. :-)

készül az angol ABCs könyv

A lényeg az, hogy nagyon szeretik lapozgatni a saját kis angol ABC-s könyvüket, ami az első képes angol gyerekszótáruknak is tekinthető, és már Gergő is boldogan mutogatja, és mondogatja a képeken látható dolgokat angolul. Itt éppen Icának büszkélkedünk az angol ábécés könyvünkkel, amit matricákból, a BEBE ANGOL-os pecsétekből, és legnagyobb részt az ő gyönyörű rajzaiból készítettünk, melyeket a gyerekek a BEBE ANGOL foglalkozásokon is sokat láthatnak. Hatalmas köszönet érte itt is! :-)

készül az angol ABCs könyv

Remélem, sokan belevágtok ebbe a projektbe is! Egy dologra nagyon vigyázzatok: csak lassan, apránként haladjatok, napi 2-3 képnél semmiképpen ne legyen több, hogy a gyerkőcnek kedve legyen a ragasztgatáshoz, és várja a másnapi mókázást! Fokozhatjátok az élvezetet azzal, ha eldugdossátok a képeket a lakásban, és adtok egy kis segítséget, hogy mégis hol keressék a meglepetést.

Miközben pedig lapozgatjátok a füzetet, és keresitek, hogy hova kell a kis képet beragasztani, ne felejtsétek el énekelgetni az angol ábécés dalt! Ez a dal (is) kötelezően ajánlott még óvodás korban, amikor pillanatok alatt mindent megjegyeznek a gyerekek. :-)

Itt most a Gracie Lou-s feldolgozást láthatjátok:

A, B, C, D, E, F, G,
H, I, J, K, L, M, N, O, P,
Q, R, S, T, U, V,
W, X, Y, Z,
Now I've learnt my ABC,
Next time won't you sing with me.

Legközelebb megmutatom azt is, hogy mostanában milyen aranyos videókat nézegetünk még az angol ABC-vel kapcsolatban.

Addig is jó "tanulást"! :-)

Milyen matricákat használtok?

Hát mindent, amit az évek során összegyűjtöttem. Hobbiboltokban vettem néhányat (sajnos ez a verzió elég drága, de pl a hangszerek és a járművek témához nagyon jóra bukkantam, és rászántam a pénzt), kaptak a Tappancs és a Mini Manó újságokhoz is a gyerekek néha, amúgy pedig sok a számítógépről kinyomtatott kis képecske, , amiket stiftes ragasztóval ragasztgattunk be. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég pl a tengernyi reklámújságból kivágni néhány képet, az is tökéletesen megfelel a célnak.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top