Rólunk írták

Megkérdeztük az anyukákat, hogy miért választották éppen a BEBE ANGOL foglalkozást a hatalmas kínálatból, hogy miért jó hozzánk járni, és esetleg mit csinálnának másképp. A kérdőívek kitöltését, a sok-sok visszajelzést ezúton is köszönjük szépen!

Néhány gondolatot idézünk a kérdőívre kapott válaszokból:

Zsófi (3 és fél éves) anyukája – ovis BEBE ANGOL csoport, Biatorbágy:

 • „2,5 éves volt a kislányom, amikor a játszóházban, ahová jártunk, Betti elkezdte a foglalkozást. Kb az 5. foglalkozásnál kapcsolódtunk be, gondoltam, kipróbáljuk, és meglátom, Zsófinak tetszik-e. Hallottam a korai nyelvtanulásról, de csak játékos formában, és sok zenével, semmiképpen nem erőltetett szótanulással. Betti ezt a vonalat képviseli, ezért tetszett meg. Nem gondoltam volna, hogy nagyon rövid időn belül behozzuk a lemaradást, és a gyermek magától kéri, hogy angolul énekeljünk.
 • Ami nagyon jó, hogy azonos korú gyermekek vannak, a szülők egyformán lelkesek. Minden segítséget megkapunk mi szülők, hogy gyakorolni tudjunk, és mi is megtanuljuk a dalokat. Kapunk CD-t, DVD-t, amit játék közben is hallgatni tudunk. Nagyon hasznosnak tartom a foglalkozásokat, és úgy gondolom, hogy mire iskolás lesz a gyermek, a sok ismeret csak a javára válik. Nekünk szülőknek sem árt az agyunkat karbantartani, és feleleveníteni az angol nyelvet, amit sajnos a hétköznapokban nem mindenki használ. Tetszik, hogy a sok mozgással, tánccal az órák akár 45 percre is elhúzódnak, hiszen „csak” ülve nem lehet a gyerekek figyelmét lekötni. (Sokszor első osztályban sem sikerül.)
 • Én semmin nem változtatnék, szerintem jó a foglalkozások felépítése, menete. Mi nagyon szeretünk ide járni, és örülök, hogy Zsófi minden erőltetés nélkül boldogan megy.”

Réka (4 éves) anyukája – ovis BEBE ANGOL csoport, Biatorbágy:

 • „Én csak „megkóstoltattam” a gyerekkel, de nem kényszerítettem volna rá, viszont nagyon örülök, hogy élvezi, és mindig nagyon várja a hétfői alkalmat. Leginkább éppen ez tetszik, hogy a gyerekem élvezi, és magától akar angolozni itthon is. Tetszik még, hogy tényleg játékos, és sok mozgással van egybekötve. Jó, hogy kapnak feladatot, nemcsak ülve kell figyelni. A gyermeknek tetszik, hogy személy szerint is szólítják, kapnak elismerést, és imádják a Betti nénit, hiszen ő szerettette meg az angol nyelvet. A későbbi – kötelező – angolórákhoz nagy segítséget kapnak ezzel.
 • Köszönjük a lehetőséget, a tartalmas foglalkozásokat, a sok elismerést, a figyelmet a gyermekek javára. Kívánunk a jövőre nézve még hosszú ideig jó egészséget, kitartást, türelmet. Igazán jó ötlet volt, gratulálunk!”

Zsombi (4 éves) és Domonkos (2 éves) anyukája – ovis/bölcsis BEBE ANGOL csoport, Biatorbágy:

 • „Nagyon köszönjük a vidám hangulatú foglalkozásokat, ahol a percek úgy szaladnak, hogy észre sem vesszük, és már landol is a repülő Magyarországon!
 • Ismerősök ajánlására próbáltuk ki a BEBE ANGOL-t, mindkét gyermekünkkel (2 és 4 évesek), külön az ovis és a bölcsis csoportban. Élvezem, hogy mennyire leköti őket Betti a különféle, számukra elkészített, dalokhoz kapcsolódó képekkel, feladatokkal. Fontosnak tartom, hogy koruknak megfelelően gyakorolja velük a szavakat. Tetszik nekünk a sokszínűség, hogy nem egysíkú az a 30-45 perc (nem mindig ugyanazok a mondókák, dalok mennek egymás után), de van benne kiszámíthatóság, ami a gyerekeknek létszükséglet, kapaszkodó.
 • Jó, hogy vannak hangszerek, amiket Betti nem féltve óv a gyerekektől, meg lehet pengetni azt a gitárt. Hasznosak a könyvajánlások, Eric Carle könyveit mi is nagyon szeretjük, illetve az Old MacDonald-dalt az összes háziállatos könyvvel „kell” gyakorolnunk :-)
 • Örülök annak, hogy nem kell „kényszeríteni” a gyerekeket arra, hogy üljék végig a foglalkozást, mert a foglalkozásvezető csúnyán néz, ha nem így történik, és nem kötelező a helyén, mellettem lennie (a nagyobbik fiam nagyon szeret az óvó néni, foglalkozásvezető mellett lenni, ha már megvan a kölcsönös bizalom). A gyerekek itthon is sokszor éneklik az ismert dalokat, gyakran hallgatjuk a CD-t.
 • Az e-mailben küldött linkek azt mutatják, hogy Betti nem csupán a heti egyszeri foglalkozást tartja fontosnak, hanem lelkiismeretesen biztosítja a szülőknek az egész heti gyakorlás lehetőségét. A gyerekek szeretnek „mozizni”, igazából ez az egyetlen dolog, amit a számítógépen nézhetnek, így szorosan összekapcsolódik nálunk a számítógép és az angol.
 • További sok sikert és kifogyhatatlan ötletet, kreativitást kívánok a BEBE ANGOL folytatásához! :-)”

Esztella (2 és fél éves) anyukája – bölcsis BEBE ANGOL csoport, Biatorbágy

 • „Kislányom két és fél éves, mi már egy éve járunk a BEBE ANGOL foglalkozásokra. Nagyon sok mindent tanultunk ez idő alatt. A dalok segítségével sok állatnevet, testrészeket, természeti dolgokat tanultunk meg, és 10-ig számolni. A színeket is könnyen megtanulják a gyerekek a színes játékokkal és a dalok segítségével. Betti nagyon változatossá tudja tenni az órákat a sok hangszerrel, amit behoz a foglalkozásokra, és a játékokkal, amikkel a gyerekek feladatszerűen játszhatnak és így tanulnak! Minden gyerek élvezi az órákat, és Betti mindig gondoskodik arról, hogy a gyerek figyelme le legyen kötve.
 • Határozottan érzem, hogy gyermekem nagyon sokat fejlődik mind az angol nyelvhez való hozzászokásban, és más dolgok, tevékenységek megismerésében is (pl. a hangszerek megismerése.) Mi nagyon sok szót tanultunk meg egyszerre magyarul és angolul, és nem okozott problémát az, hogy a gyerek ne tudja megkülönböztetni, melyik az angol és melyik a magyar szó. Én határozottan ajánlom minden gyereknek a BEBE ANGOL-t. Anyagilag is kedvezőbb a többi gyerekangol tanfolyamnál. Itthoni foglalkozást is biztosít nekünk a CD és a DVD segítségével.”

Tibi (2 és fél éves) anyukája – bölcsis BEBE ANGOL csoport, Biatorbágy:

 • „Miért jó? Betti, aranyos vagy, szuper az angolod! Miért választottuk? Igyekszünk minél több hasznos délelőtti programot csinálni, ez pedig hasznos, és még szórakoztató is. Tetszik a sok zene, különösen a sok hangszer, olyan, mint egy kis zeneovi. Tetszik, hogy egyre több dolgot csinálhat a gyerek, és nemcsak mutogatunk, hanem mindig vannak KÉZZELFOGHATÓ játékok, ami a mi kisfiúnknak nagyon fontos! Én nagyon hasznosnak érzem, mindig van valami, aminek az említésével otthon könnyű elérni, hogy induljunk már el – ami egy 2,5 éves gyereknél nem mindig egyszerű. Nagyon tetszik, hogy mindig vannak új ötletek, egyre több dolog, ami felkelti a gyerekek érdeklődését, amit megfoghatnak, amit kipróbálhatnak. GRATULÁLOK!!!”

Kamilla (2 és fél éves) anyukája – bölcsis BEBE ANGOL csoport, Páty:

 • „Teljesen véletlenül kerültünk a BEBE ANGOL foglalkozásokra. Ringatóra jártunk és emellett kerestünk még más hasonló elfoglaltságot. Én felnőttként már az első foglalkozást is élveztem, hiszen én is már évek óta a „meg kellene már végre tanulni angolul” dilemmával küzdök és úgy gondolom, talán a felnőttek angol tanulását is érdemesebb (legalábbis szórakoztatóbb) lenne ilyen kis helyes dalocskákkal kezdeni. A kislányunk most 2 és fél éves, különösebb elvárásaim nem voltak a foglalkozásokkal kapcsolatban, de a hetek, hónapok elteltével láthatóan a gyerek is nagyon élvezi az órákat. Nemcsak azt, hogy más gyerekekkel együtt lehet, hanem már vannak kedvenc dalai, játékai, amelyeket a foglalkozásokon hall, lát, játszik, sőt otthon is kéri, hogy nézzük, vagy hallgassuk meg és énekeljük. Különösen jó a foglalkozásokban, hogy rendkívül változatosak, ötletesek a játékok, a tevékenységek. A gyerekek a játékokban aktívan részt vehetnek, játszhatnak a játékokkal, megfoghatják, rakosgathatják őket és mindig mindenből jut elég mindenkinek. A változatosság mellett mindig vannak visszatérő, kedvenc dalok, játékok.”

Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top