BEBE ANGOL foglalkozások

Egy BEBE ANGOL-os anyuka kedves levele

Nagyon kedves levelet kaptam a minap az egyik BEBE ANGOL-os anyukától. Judit körülbelül egy éve jár az angol zenebölcsi és zeneovi foglalkozásokra a két kisfiával, akik jelenleg 3 és fél és másfél évesek, tehát nagyon kicsik még! Elmeséltek nekem egy kedves kis történetet, amit - Judit hozzájárulásával - most megosztok Veletek is, mert úgy gondolom, jól mutatja, hogy a kicsi gyerekeknek szóló angol foglalkozások nemcsak arról szólnak, hogy a gyerek elsajátít párszáz szót angolból még az iskolába kerülés előtt, hanem ennél jóval többről van szó.

Hóemberes játékötlet otthoni angolozáshoz - gyakoroljuk a formákat angolul

hóemberes játék angolul a formák gyakorlásáraEgy szuper játékot találtam ki tegnapra a gyerekeknek. Szombat este jött az ihlet, és alig vártam, hogy vasárnap kipróbálhassuk. Kíváncsi voltam, hogy amit kiagyaltam, az tényleg működik-e a valóságban. Jelentem: nagyon is jól működik! Nagyon élvezték a gyerekek, a hatéves Máté így nyilatkozott róla: "Anya, ez nagyon jó játék! Ilyet jövőre is játsszunk!" :-) Közben észre sem vették, hogy mellesleg a formákat is gyakoroltuk angolul.

Tanuljunk játszva dalolva angolul a hangszerekről

játékos angoltanulás a hangszerekről A hosszú nyári szünet után a héten elkezdődtek a BEBE ANGOL foglalkozások. A haladó ovisokkal többek közt a hangszerekről is elkezdtünk angolul tanulni, ehhez nyújtok most otthonra egy kis segítséget.

Hogyan tanítsunk angolt első osztályosoknak?

Egyik kedves olvasónk azt kérdezi levélben, hogy hogyan lehet angol nyelvet tanítani első osztályosoknak, amikor még nem írunk-olvasunk. Ebben a cikkben erre keressük a választ.

Timi angol gyerekdalokat énekel a foglalkozás után

Timike angol gyerekdalokat énekel Amikor annak idején megálmodtam a BEBE ANGOL foglalkozásokat, úgy gondoltam, a gyerekek majd megtanulnak egy-két szót a sok angol gyerekdalból, mondókából, amit tőlem hallanak, és egy picit rááll a fülük az angol nyelvre. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy a gyerekek ennyi mindent elsajátítanak az angol gyerekdalokon és mondókákon keresztül. Pár hónappal ezelőtt már láthattatok egy felvételt, amin Maya otthon angol gyerekdalokat énekel, s most itt egy újabb felvétel, amin nagyon jól látszik, milyen könnyedén megy a gyerekeknek az angol nyelv elsajátítása, ha megkapják a megfelelő ingert hozzá.

Érdekes feladat: Te hogyan rajzolnád le az angol nyelvet?

Érdekes feladat: hogy rajzolnád le az angol nyelvet? Egy nagyon érdekes feladatot kaptak a 2012-es IATEFL (International Association of Teachers of English as a Foreign Language) konferencián részt vevő angoltanárok Glasgowban: rajzolják le az angol nyelvet.

Creep, mousy, creep - angol csikizős mondóka

Creep mousey, creep, up the stairs, and into the housey... Egy igencsak jópofa képre bukkantam ma a neten, amiről azonnal eszembe jutott egy rövid, könnyen megjegyezhető, nagyon hasznos angol mondóka, ami egy jó kis csikizős játék is egyben. Az egészen pici babáktól kezdve akár még 4-5 éves korig is remekül használható a mindennapokban is a játékos angolozás során. Kitaláljátok, mire gondoltam?

Wiggly Woo - kedves angol gyerekdal a gilisztáról

Wiggly Worms - giliszták sóliszt gyurmából a zenés gyerekangol foglalkozáson Biatorbágyon A várva várt tavasz beköszöntével nemcsak a húsvéti nyuszis angol gyerekdalokat kezdtük feleleveníteni a BEBE ANGOL foglalkozásokon, hanem a kertben található apró csúszómászókról is tanultunk dalokat. Közben persze megint alkottunk valami apróságot a gyerekekkel.

Bemutatkozik az iskolás BEBE ANGOL csoport

zenés angol iskolás gyerekeknek Biatorbágyon Az elkövetkező hetekben új sorozatot tervezek itt a blogon. Ha sikerül egy kicsit fényképezni, akkor minden csoportról készítek egy rövid bemutatkozó bejegyzést. Most a legnagyobbakkal kezdjük, akik csak korban a legidősebbek, valójában legtöbbjük angolul csak októberben kezdett el tanulni a BEBE ANGOL foglalkozás keretében.

Csupa aranyos - kulisszatitkok a BEBE ANGOL foglalkozásokról

Az elmúlt hetekben annyi aranyos kis történetet hallottam a BEBE ANGOL foglalkozásra járó gyerekektől és anyukáktól, és magam is szemtanúja voltam néhány tüneményes pillanatnak, hogy gondoltam, ideje egy bejegyzést szentelni ezeknek a csodaszép pillanatoknak is, és beszélni egy kicsit arról, hogy mi van a színfalak mögött.

Tartalom átvétel

Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top