Csak úgy ragad az angol a gyerekekre! :-)

az ovis Maya angol gyerekdalokat énekel otthon Mindig nagyon meghatódom, amikor egy-egy BEBE ANGOL-os anyuka elmondja, hogy milyen jó hatással vannak az angol foglalkozások a gyermekére, és elmeséli, hogy már mi mindent produkál a kicsi otthon angolul. A BEBE ANGOL foglalkozásokon ugyanis nem mindenkinél egyformán látszik, hogy csak úgy ragad rá a nyelv, az otthoni környezetben viszont még a bátortalanabbak is jobban megnyílnak.

Hatalmas meglepetést okozott nekem karácsony előtt Ági, a kis Maya anyukája a kezdő ovis BEBE ANGOL csoportból. Elküldött nekem ugyanis egy kis videófelvételt, amit otthon készített, amint a kis Maya éppen "Bettit játszik". Teljesen meglepődtem azon, amit láttam, Maya ugyanis épp csak pár héttel azelőtt csatlakozott a kezdő ovis angol csoporthoz Biatorbágyon.

A legnagyobb meglepetés pedig csak eztán következett. A hosszú téli szünet után tegnap újraindultak az ovis BEBE ANGOL foglalkozások is a biatorbágyi gyerekeknek, és amikor dicsértem a kis Mayát, hogy milyen ügyesen énekelt és gitározott otthon, az anyukája megkérdezte: "A legújabbat láttad már?" "Miért, van új?" - kérdeztem meglepődve. "Igen, majd átküldöm a linket."

Gondolhatjátok, hogy meg sem vártam, míg Ági átküldi, hanem amint hazaértem, rákerestem a blogján, és szó szerint "padlót fogtam" a csodálkozástól! Csak ámultam és bámultam a kis Mayát, amint lelkesen angolul mondókázik és elénekel 8-10 angol gyerekdalt. Azóta is már vagy 6-7-szer újranéztem a videót.

Nem tudom, hogy elfogult vagyok-e, de ez azért szerintem nem semmi! Ugye látszik, hogy Maya milyen könnyedén, játszva tanulja az angol nyelvet? Megkapja a kellő ingert, a biatorbágyi ovis angol foglalkozáson megtanulja hallás után a dalokat, amiket sokszor gyakorol otthon is a you tube-os videók és a daloló-mondókázó segítségével, az édesanyjával pedig elkészítenek hozzá egy saját kis daloskönyvet, amit újra és újra fellapozhat, és ez lesz belőle. CSODA! Alig másfél hónap alatt, heti egyszer fél óra zenés BEBE ANGOL foglalkozás után. Nagyon ügyes vagy, kicsi Maya!!!

Itt pedig megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Áginak, és minden anyukának, aki veszi a fáradságot, és otthon is segít a gyermekének, hogy minél több inger érje angolul. Ki így, ki úgy, használva a bebeangol blogban olvasható, és egyéb ötleteket. Hatalmas eredményeket lehet ilyen kooperációval elérni a gyerekeknél! Köszönöm Nektek!

Áginak pedig külön köszönet, akinek a fantasztikus ereje, energiája, kitartása, munkája van abban, hogy Maya angolul tanulhat. Hétfőnként 3 kicsi gyerekkel küzdi le magát a Faluház alagsorába, ahol a 3 éves Maya a középső, a 10 hónapos Tia húgával, és az 5 éves Hanga nővérével, aki Down szindrómás. Példaértékű, amit mutatsz, Ági: NINCS LEHETETLEN, csak AKARNI KELL!

Ha van kedvetek, osszátok meg a saját kis történeteiteket velünk a hozzászólások közt. Olyan jó hallani, hogy kinél hogy nyilvánul meg otthon, hogy a kicsi gyermek angolul tanul!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top