Készítsetek saját angol daloskönyvet!

saját készítésű angol daloskönyv Akik rendszeresen járnak a BEBE ANGOL foglalkozásaimra, azok talán tudják, hogy nem titkolt célom, hogy megfertőzzem a gyerekeket, mégpedig örökre, gyógyíthatatlanul. Még mielőtt azt hinnétek, teljesen elment az eszem, elárulom, hogy a "betegség" neve nem más, mint az angol nyelv és a zene szeretete, olyan mértékben, hogy nem tudsz, és nem is akarsz nélküle élni.

Tapasztalataim szerint igen változó, hogy mennyi időre van szükség egy-egy gyerkőcnél az első tünetek megjelenéséhez: valakit már 2-3 foglalkozás után teljesen elvarázsol az élmény, és van, akinél hosszabb időre van szükség. Függ ez a gyermek nemétől, a személyiségétől, hogy mennyire zárkózott, és azon is múlik, mennyi idős a kicsi, amikor elkezd járni a foglalkozásokra.

Sári tavaly szeptemberben kezdett BEBE ANGOL-ra járni a pátyi csoportba. Akkor alig múlt egy éves. Nagyon csendes, szerény kislánynak ismertem meg a foglalkozásokon, így leginkább az anyukája visszajelzéseiből értesültem arról, mennyire szereti a BEBE ANGOL foglalkozásokat. Jót nevettem például, amikor az anyukája mesélte, hogy otthon rendszeresen kéri, hogy "horszi-porszizzunk". :-)

Az őszi szünet előtt elkaptam egy jó kis betegséghullámot, aminek következtében egészen rendhagyó módon két egymást követő héten is elmaradt Pátyon a BEBE ANGOL foglalkozás. Először "lázasan" hívtam az anyukákat telefonon, hogy 39 fokos lázzal inkább nem mennék foglalkozást tartani (akkor még nem tudtam, hogy a láz csak előjele a hányós-hasmenéses mókának), a rá következő héten pedig már telefonálni is alig tudtam, mert nem volt egy szál hangom sem (valami "torokvírus"), úgyhogy emiatt maradt el a zenés, játékos angol.

Nem is gondoltam, hogy ez mekkora hiányt jelent majd a gyerekeknek! Sorra kaptam a kedves e-maileket, meg telefonokat, hogy gyógyuljak meg gyorsan, mert megáll az élet! :-)

Állítólag ekkor volt az, amikor Sárinak annyira hiányzott a BEBE ANGOL, hogy elkezdtek egy saját készítésű angol daloskönyvet gyártani. Nem kell nagy ördöngősségre gondolni, semmi más nem szükséges hozzá, csak egy üres füzet, meg a dalszövegek, amiket részben itt az oldalon az angol gyerekdalok résznél és az angol mondókáknál találtok, részben pedig a foglalkozásokon juttok hozzá. Innentől pedig már csak a gyerkőc és az anyuka kreativitásán, ízlésén múlik, mi sül ki belőle. A gyerekek imádják a matricákat, a nyomdákat, lehet újságból kivágni képeket, és beragasztani, de lehet saját készítésű rajzot is mellékelni.

A lényeg: a saját készítésű angol daloskönyvnek éppen a személyessége adja a varázsát! Sári olyan, de olyan büszke volt, amikor mutogatta nekem az ő kis könyvét! Állítólag hetek óta most ez a nagy kincs, amit bárhova mennek, magukkal kell vinni, és ő elmeséli angolul, melyik képen mit lát. És még csak alig múlt 2 éves!

Kukkantsatok bele Ti is Sári angol daloskönyvébe, egész biztos megjön a kedvetek, hogy Ti is készítsetek egyet!

A címlap:

angol daloskönyv címoldala

A "2010- " azt jelenti, hogy 2010-ben kezdték a BEBE ANGOL-t, Mici pedig a Sári beceneve otthon.

angol daloskönyv

angol daloskönyv

angol daloskönyv

angol daloskönyv

angol daloskönyv

angol daloskönyv

angol daloskönyv

angol daloskönyv

Ez pedig itt a kis Sári az angol dalosfüzetével:

angol daloskönyv

Az előbbi képen nem nem látszik jól, mi van a pólóján. Érdemes megnézni, stílusosan a BEBE ANGOL foglalkozáshoz van öltözve: a pólóján nem más, mint maga Peppa Pig! :-)

angol daloskönyv

Itt pedig néhány kép, amin Sári nagyon nagy lelkesedéssel éppen angolul tanul:

játszanak és énekelnek a gyerekek az angol foglalkozáson

játszanak és énekelnek a gyerekek az angol foglalkozáson

játszanak és énekelnek a gyerekek az angol foglalkozáson

Mekkora nagy kincs, és segítség egy ilyen kis saját készítésű daloskönyv az angoltanuláshoz! Hát még, ha majd olvasni tanul angolul a kicsi!

Remélem, sikerült kedvet csinálnom, és hamarosan sorban álltok nálam néhány pecsétért a saját kis angol dalosfüzetetekkel! Mert ugye mondanom sem kell, hogy ha kéritek, kaphattok bele tőlem is pár pecsétet, ahogy Sári is kapott. :-)

Jó szórakozást és örömteli angoltanulást kívánok!

Nagyon jó kis ötlet egy ilyen füzetecske, ügyesek vagytok mind!Betti, a kislány pedig tényleg helyes;))

Én is nagyon hálás vagyok Nektek, hogy ez a bejegyzés létrejöhetett! Örülök, hogy tetszik a pici lánynak! Nagyon ügyes a kis manó! Hatalmas öröm számomra, hogy egy év alatt mennyire a szívéhez nőttek az angol foglalkozások, és hogy most már ilyen látványossá vált, hogy mennyi mindent tanul(t) meg angolul, játék és dalolás közben. Pedig milyen pici volt, mikor elkezdte! Még egyszer köszönöm szépen, nagyon nagy örömöt okoztatok nekem! További sok-sok kellemes, dalolós angolozós élményt kívánok Nektek! Meglátod, innen pedig már csak egyre jobb lesz, mert már ráhangolódott a kis füle meg az agyacskája az angol nyelvre!

Kedves Betti, nagyon nagy örömet szereztél Sárának ezzel a bejegyzéssel. Csak ült, és nézte az ismerős képeket, és mondogatta, természetesen angolul, amit lát. Köszönjük szépen! Biztos nem utoljára nézzük végig ezeket a képeket. Most meg meg kell hallgatnunk téged, végig, minden dalt. L.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top