Rövid de frappáns angol mesék: Maisy

Published in

Maisy mouse Ha kevés időnk van az angolozásra, de azt maximálisan ki szeretnénk használni, akkor érdemes valami rövid, de frappáns angol gyerekkönyvet olvasni a gyerekekkel. Erre talán a Maisy történeteknél nem is lehetne jobbat találni.

Hogy ki is az a Maisy?

Egy helyes kisegér, aki állandóan tesz-vesz, csakúgy, mint a legtöbb kisgyerek. Legjobb barátai Charlie, a krokodil, Tallulah, a csibe, Cyril, a mókus, és Eddie, az elefánt.

Ma reggel 10 perccel az isibe-oviba indulás előtt mindhárom gyerkőc rajtam csüngött a kanapén, és utolsó összebújásként elolvastuk a Maisy's Pool könyvecskét, aminek a végén kórusban zengték a fülemnek oly kedvesen csengő szavakat: "Még egyszer, még egyszer!!!". Tényleg nagyon helyes a könyv: nagyon meleg van, ezért Maisy, a kisegér előveszi a felfújható medencét. Igen ám! Csakhogy miközben töltik fel vízzel, kiderül, hogy a medence lyukas! Gyorsan megragasztják a lyukat, és már mennének is bele pancsolni, de jön Eddie, az elefánt, és beszáll a medencébe! Maisy-nek és Tallulah-nak így nem marad hely... Sebaj! Eddie lelocsolja őket is az ormányával, így ők is felfrissülhetnek! :-)

Hogy miért helyesek a Maisy könyvek?

- a történetek egyszerűek, könnyen követhetők
- a rajzok egyszerűek, kevés részlettel, viszont élénk színekkel
- minden mese a gyerekek mindennapjaiból való eseményt dolgoz fel (pl orvosnál, esik az eső, stb.), így a gyerekek könnyen bele tudják magukat képzelni Maisy helyébe

Ha van időtök, és kedvetek, próbáljátok ki a Maisy könyveket. Kézbe ugyan nem tudjátok venni, de itt találtok négyet is a Maisy mesékből, amit végiglapozhattok, és elolvashattok a gyerekeknek.

További helyes Maisy meséket találhattok az angol mesék között és itt a hivatalos Maisy oldalon.

Ebben a nagyszerű videóban pedig Lucy Cousins a szemünk láttára kelti életre Maisy-t:

Nektek melyik Maisy mese tetszik a legjobban? Miért?


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top