Egyszerűen nagyszerű - Eric Carle (folytatás)

The Very Busy Spider
Ahogy azt már a múltkori bejegyzésben is ígértem, most folytatom Eric Carle jellegzetes montázstechnikával készült mesekönyveinek a bemutatását, melyek egytől egyig remekül alkalmasak arra is, hogy megszerettessük a gyerekekkel az angol nyelvet.

Az egyik legkedvesebb és legismertebb tradícionális angol gyerekdal az Incy Wincy Spider. Fülbemászó a dallama, jól lehet mutogatni, és a témája miatt is megunhatatlan a gyerekek számára. A pók lábait pedig minden egyes BEBE ANGOL foglalkozáson meg lehet számolni! :-)

Eredetileg az angol gyerekeknek készült a Words and Pictures program, melyet 1989-ben tűzött műsorra a BBC:

Biztosan kitaláltátok már, hogy a számomra egyik legkedvesebb angol gyerekkönyv nem más, mint Eric Carle: The Very Busy Spider. A kis pókocskát sok állat szólítja meg, és hívja játszani, de ő nem felel, csak szövi szorgalmasan a hálóját. Ebből a könyvből nemcsak az állatok neveit, hanem a hangjait is meg lehet tanulni. (Vagy éppen élvezni, hogy ezt már mind tudjuk!) Arról nem is beszélve, hogy a történet tele van ismétlésekkel, ami olyan rettentően fontos a kisgyermekkori nyelvtanuláshoz. A könyvből készült mesét itt tudjátok megnézni:

Az abszolút kedvenc számomra annak a kislánynak a története, aki arra kéri az apukáját, hogy hozza le neki a Holdat. Nem tudom, hogy maga a történet ragadott-e meg ennyire, vagy az a csodálatos feldolgozás, amiben a képi világ és a zenei aláfestés olyan nagyszerű összhangban van, mindenesetre számomra valódi élmény ezt a mesét nézni. A gyerekeimnek először nem nagyon tetszett, de úgy tűnik, ők is kezdik megszeretni. A Papa, Please Get The Moon For Me az alábbi linkre kattintva tekinthető meg (a beágyazás sajnos le lett tiltva):

http://www.youtube.com/watch?v=w3Hvzh2BTxE&feature=related

Az Eric Carle-ról szóló bejegyzés végén pedig álljon itt az a könyv, ami annyira, de annyira jellegzetesen Eric Carle-os! Nyelvtanulásra ugyan nem nagyon lehet használni, hiszen egyetlen szót sem tartalmaz, viszont a zene és a képzőművészetek megkedveltetésére, a kreativitás fokozására elsőosztályú. Az I See A Song már a címében is jelzi az érzékelések tökéletes egyvelegét, amit az igazi művészet tud csak nyújtani. A könyv elején egy fekete-fehér művész elkezd hegedülni, és miközben játszik, láthatjuk, hogy mi mindent lát a fejében zenélés közben. Sok szeretettel ajánlom ezt a könyvet, és a belőle készült animációt, amiről a YouTube-on jogosan írták, hogy "One of the most amazing four minutes of animation ever."

Ladies & Gentlemen!
I see a song. I paint music. I hear color. I touch the rainbow, and the deep spring in the ground. My music talks. My colors dance. Come, listen, and let your imagination see your own song.
(Eric Carle)


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top