Angol nyelvtanuláshoz (is) kiváló: Orchard Toys

Orchard Toys logo Észrevehettétek már, hogy ahogy bővült a lehetőségek tárháza a gyerekeimmel és a BEBE ANGOL-os gyerekekkel való játékos angolozáshoz, úgy lettek egyre nagyobb kedvenceim is minden területen, amikhez újra és újra valamilyen módon visszatérek. Az angol gyerekdalok feldolgozásában visszatérő vendégünk a Super Simple Songs csapat, és imádjuk a Gracie Lou-s dalfeldolgozásokat. A könyvek esetében említettem már Eric Carle-t, az Usborne könyveket, és hamarosan írok a Barefoot Books kiadó szenzációs könyveiről is. Most pedig egy olyan termékcsaládot szeretnék bemutatni, mely az ötletes és minőségi játékaival lesz egyre népszerűbb a világon. Talán a Ti gyerekeitek polcain is lapul néhány társasjáték, aminek egy almafás logó van az oldalán, és rajta a felirat: Orchard Toys!

Ha ilyen játékot láttok a játékboltban, azzal egész biztos, hogy jó vásárt csináltok, akár saját használatra, akár ajándéknak szánjátok. Én már rengeteget begyűjtöttem belőlük, újat és használtat egyaránt, és ami külön jó bennük, az az, hogy játékos angol nyelvtanuláshoz is kiváló a gyerekeknek.

• A játékötletek nem túl bonyolultak, mégis zseniálisak, érthető magyarázattal
• A kivitelezés is elsőosztályú: vastag, strapabíró kartonon vannak a gyönyörű, figyelemfelkeltő rajzok a gyerekeknek
• A gyerekek nagyon szeretik, szívesen játszanak velük
• A játékidő általában pont annyi, ami jólesik a gyereknek, szülőnek egyaránt
• Rengeteg új ötletet lehet a játékokból meríteni (angolozáshoz is), és érdekes módon a gyerekek is szívesen találnak ki hozzájuk új játékszabályokat, ami fejleszti a kreativitásukat

A nyári BEBE ANGOL játszóházban használtunk néhány Orchard Toys kirakót, és megunhatatlan volt az Insey Winsey Spider játék is, amivel a számokat, a színeket, és az időjárást lehet észrevétlenül gyakorolni, miközben a pók siet fel az ereszcsatornán.

Orchard Toys - Insey Winsey Spider

Szintén angol gyerekdal feldolgozása a Humpty Dumpty game, amivel a színeket és a testrészeket lehet játszva tanulni. Nálunk a Humpty Dumpty dal ennek a játéknak köszönhetően lett nagy kedvenc.

Orchard Toys - Humpty Dumpty Game

Nagyon ötletes variációt találhatunk a közismert memóriajátékra a Chicken out! című játékban, mert a tanya állatai közé néhány rókát is csempésztek, amivel a már begyűjtött zsákmányt akár el is veszíthetjük! Picit féltem, hogy ennek esetleg még sírás is lehet a vége, hiszen a (bal)szerencsén is múlik a dolog, de a gyerekek egyáltalán nem vették ezt rossz néven, sőt, élvezték, és jókat nevettek, miközben kiabálták, hogy Chicken out!

Orchard Toys - Chicken out!

Ma pedig arra is rájöttem, hogy az Orchard Toys játékokat remekül lehet az angolul olvasás tanításához is használni, de erről majd legközelebb írok...

Nektek van otthon Orchard Toys társasjáték? Mik a tapasztalataitok, szeretnek a gyerekek játszani velük?


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top